Инфлацията е по-голямата заплаха от пандемията, защото не е временно

...
Инфлацията е по-голямата заплаха от пандемията, защото не е временно
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Инфлацията е по-голямата заплаха от пандемията

" Инфлацията е по-голямата опасност от пандемията, тъй като не е краткотрайно събитие. Някой може да си мислят, че ще продължи още 2-3 месеца, само че в основата на казуса в Европейския съюз и у нас е енергетиката. " Това сподели Мика Зайков, икономист и депутат в 45-ото и 46-ото Народно заседание в ефира на NOVA TV. 

Допълнително с енергийната рецесия, Мика Зайкова добавя, че имаме в частност проблеми и с Топлофикация и наложения мораториум, тъй като за нея по този начин не се взема решение казусът, а единствено се забавя. 
Инфлацията и коледните разноски слагат потребността от усъвършенстване на разноските
Нарастващата инфлация и по-големите разноски към коледните празници слагат от ден на ден хора пред въпроса по какъв начин да усъвършенстват разноските...
Прочети повече
Според икономистa инфлацията през 2022г. ще се задържи, даже ще има растеж и може да стане двуцифрена, според от това по какъв начин ще реагира Народното събрание. 

Зайкова добавя, че България не признаваме зелената сила като дава образец, че сме третата въглищна страна в Европейски Съюз след Полша и Германия, само че не вършим нищо по-въпроса със Зелената договорка.

Иван Нейков, обществен специалист и някогашен обществен министър, споделя, че сме не запомнили какво е инфлация, тъй като сме имали даже интервали на дефлация. За него това не е най-тежкият и главен проблем, тъй като има сработен механизъм за понижаване на цената на петрола на международно равнище поради пониженото ползване на природния газ. По негово мнение в първото тримесечие ще има известно повишаване, само че по-късно ще тръгне надолу инфлацията. 

Мика Зайкова опонира събеседника си като изрично съобщи, че растежът на цените на стоките в дребната кошница е най-бърз и висок. Когато се покачва с дни цената на главните артикули това е задоволителен симптом, че инфлацията скоро няма да напусне българския пазар, както Иван Нейков твърди.
Мобилните оператори подвигат таксите
Два от трите мобилни оператора на българския пазар оповестиха, че следва нарастване на месечните абонаментни такси. Размерът на таксите...
Прочети повече
За Иван Нейков е значимо новото държавно управление да направи верен инструментариум за обществените помощи на същински нуждаещите се. Предизвикателство е въпросът с енергийната беднотия да се дефинира и смисъла му да е по-ясно, добавя Иван Нейков. 

напомня, че Мика Зайков неведнъж пъти е повтаряла, че мораториумът не е решение на казуса, а метод да бъде отсрочен казусът. Идеята е била да се тушират цените, само че ГЕРБ са подложили динена кора на държавно управление на 1 ден.  

 

Още от ЦИТАТИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР