Индонезийският авиодиспечер, който отказа да напусне поста си, докато не

...
Индонезийският авиодиспечер, който отказа да напусне поста си, докато не
Коментари Харесай

Авиодиспечер извел във въздуха самолет по време на труса в Индонезия

Индонезийският авиодиспечер, който отхвърли да напусне поста си, до момента в който не изведе сполучливо във въздуха излитащ пътнически аероплан по време на мощния трус в петък, бе разгласен посмъртно за воин, оповестява Агенция Франс Прес.

21-годишният Антониус Гунаван Агунг бил на промяна в контролната кула на летището в Палу "Мутиара ", когато остров Сулавеси бил разтресен от първите земетресения. Колеги на младия мъж описват, че той отказал да напусне поста си до момента в който пътническият аероплан на „ Батик Ер”, който сега насочвал по пистата, не излети.

„ Когато удари мощният трус той таман даваше позволение на водача на „ Батик Ер” за политане. Изчака да види по какъв начин машината сполучливо излетява и едвам тогава напусна контролната кула”, съобщи Йоханес Хари Сираит, представител на „ ЕрНав Индонезия”.

След излитането на полет 6231 трусовете станали даже по-силни и кулминационната точка настъпила със земетресението от 7,5 по Рихтер и последвалата го над два метра вълна цунами. Заради мощното разклащане на земните маси се наложило младият авиодиспечер да скочи от покрива на 4-етажната кула. Той счупил крайник и получил голям брой вътрешни контузии при рухването. Макар да бил незабавно откаран в локална болница, където получил първа помощ, Агунг умрял от пострадванията си преди идването на хеликоптера, който трябвало да го откара в по-добре оборудвана болница за интервенция.

От „ ЕрНав Индонезия” обявиха, че в символ на респект към героизма на младия мъж той ще бъде нараснал посмъртно в служба с два ранка.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР