Индийското трио на €500 000 2024 Кандидатите в Торонто, което

...
Индийското трио на €500 000 2024 Кандидатите в Торонто, което
Коментари Харесай

Шах: Индийците блестят в Кандидатите, но руснакът Непомнящи отново води

Индийското трио на €500 000 2024 Кандидатите в Торонто, което дефинира кандидата за международната корона на Динг Лирен, се очакваше да приключи в долната половина на осемте -мъжко събитие. Вместо това те озариха ранните кръгове с въображението си в офанзива. И тримата завоюваха партии с неподходящите черни фигури.

Въпреки това, руснакът Ян Непомнящи, играещ под безпристрастен байрак на Фиде, поведе ясно с 3/4 преди почивния ден в понеделник. 33-годишният Непомнящи завоюва последните двама претенденти, само че загуби идващите мачове за международно състезание през 2021 година от Магнус Карлсен и през 2023 година от Динг Лирен. Сега той е първият водач в опита си за трети опит за върха.

Най-забележителната игра до момента беше Хикару Накамура против Видит Гуджрати. Световният номер 3 в Съединени американски щати и известен стриймър влезе в него с непобедима серия от 47 игри, само че си потегли смачкан от неочаквана и непредвидена ранна контраофанзива, резултат от задълбочена подготовка, подкрепена от мотора.

Берлин има репутац...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР