Индийският магнат Гаутам Адани отново е най-богатият човек в Азия,

...
Индийският магнат Гаутам Адани отново е най-богатият човек в Азия,
Коментари Харесай

Една година и куп скандали по-късно: Адани отново е най-богатият в Азия

Индийският магнат Гаутам Адани още веднъж е най-богатият човек в Азия, демонстрират данните от Bloomberg Billionaires Index, представени от CNBC. За него това е хепиенд на може би най-трудната му година в бизнеса.

Неговата Adani Group загуби милиарди от пазарната си стойност, откакто компанията Hindenburg Research я упрекна в огромна борсова измама, продължавала десетилетия наред. Беше оповестено и огромно следствие за другите счетоводни хватки, употребявани от Adani, с цел да държи цената на акциите на другите си компании висока.
 Удар за $50 милиарда: Разследване срина Adani Group
Удар за $50 милиарда: Разследване срина Adani Group

Според Hindenburg Research фирмите от групата са били въвлечени в пазарни и счетоводни операции

Това разклати доверието на вложителите, само че и провокира политически скандал. Възходът на Адани е свързван от наблюдаващи с ръководството на Нарендра Моди и партията му. Защитната теза на милиардера беше, че е обект на офанзива поради произхода си, а от Делхи публично заговориха за колониален нрав, проявяван от западните страни.

Преди дни Върховният съд на Индия разгласи, че единствените инспекции на активността на Adani ще са в границите на борсовия регулатор - няма да има престъпно следствие.
 Adani Group замрази план за 4,2 милиарда $
Затъналият в кавги някогашен №1 по благосъстояние в Азия замрази план за $4,2 милиарда

Компанията на Гаутам Адани стопира построяването на огромен PVC цех

Всички 10 обществени компании на Адани означават растеж на борсата. Самият той към този момент има 97,6 милиарда $ и по този начин изпреварва различен индийски паралия - босът на Reliance Industries Мукеш Амбани.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР