Индия възобнови в края на 2023 година закупуването на свинско

...
Индия възобнови в края на 2023 година закупуването на свинско
Коментари Харесай

Индия възобнови вноса от Русия на основен вид месо, спрян преди близо 4 години

Индия възобнови в края на 2023 година закупуването на свинско месо от Русия, след спиране от близо четири години. Това заяви РИА Новости, въз основа на данни от статистическата работа на страната.

По-конкретно, през ноември 2023 година Индия е внесла от Русия 12,41 тона свинско месо на стойност 50 хиляди $. Общо този месец Индия е внесла от чужбина свинско месо на стойност 330 хиляди $. Така, на Русия се падат 15% от ноемврийските доставки на този главен тип месо за Индия.

Преди това, индийците са купували свинско месо от Москва преди съвсем четири години, през май 2020 година - 25,67 тона за 90 хиляди $. В оня интервал това количество е било 39% от общите покупки на свинско месо от Индия, като през този месец вносът е възлизал в парично изражение на 230 хиляди $.

По данни на Федералното държавно бюджетно ръководство " Агроекспорт " към Министерството на земеделието на Русия, през 2023 година Русия е изнесла в чужбина рекордните 255 хиляди тона свинско месо и свински субпродукти, което е с 66% повече по отношение на същия индикатор от миналата година.

Държавите, закупили най-големи количества свинско месо от Русия през 2023 година, са: Виетнам, Беларус, Сърбия, Монголия и Хонконг.
 Китай анулира наложената преди 14 години възбрана за импорт от Русия на свинско месо
Китай анулира наложена преди 14 години възбрана за импорт от Русия на главен тип месо

Причината за забраната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР