Имаме голямо търсене и ниско предлагане на имоти. Винаги, когато

...
Имаме голямо търсене и ниско предлагане на имоти. Винаги, когато
Коментари Харесай

Голямото търсене и ниското предлагане доведоха до рекорден ръст на цените на жилищата в България

„ Имаме огромно търсене и ниско предложение на парцели. Винаги, когато нещо се търси повече в сравнение с може да се предлага, цената му отива нагоре. Въпреки многото издадени разрешителни за градеж и появяването на ново строителство, подготвени жилища съвсем не се оферират, а търсенето е огромно “.

Това съобщи пред „ Bulgaria ON AIR “ кредитният съветник Тихомир Тошев във връзка данните, съгласно които България а ни е на второ място по растеж на цените на жилищата в Европейския съюз. По думите му през месеците януари, февруари и март , които по принцип се водят слаби в бранша, тази година е регистриран 15% растеж в броя на покупко-продажбите и 24% растеж в броя на ипотеките . Активният пазар неизбежно води и до растеж на цените. 

Според Тошев очакванията на доста българи, че цените на парцелите рано или късно ще се срутен и те ще могат да си купят апартамент в София, който ще е по 500 евро на квадрат в София, няма да се осъществен. По думите му те в последна сметка ще би трябвало да създадат покупка , която ще би трябвало да платят двойна цена. 

„ Доходите в последните години също набъбнаха поради инфлацията, безработицата стои ниска. Това кара повече хора да се усещат спокойни, да вземат решение и да си купят парцел, даже при тези цени “.

Според него от ден на ден българи ще би трябвало да се възползват от опцията за ипотечен заем . Той даде образец покупката на един двустаен апартамент в центъра на столицата, който коства сред 200 до 300 000 евро , което мъчно може да стане без заем. 

Имотен специалист: Да санираме старите здания е все едно да гримираме труп

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР