Имаме данни, че има човек от МВР, който е съдействал

...
Имаме данни, че има човек от МВР, който е съдействал
Коментари Харесай

Служител на МВР и частен съдебен изпълнител работили за разбитата ромска банда

" Имаме данни, че има човек от Министерство на вътрешните работи, който е съдействал на разрушената в понеделник група за лихварство, рекет и имотни измами, разпространяване на опиати и набирани на дами за проституция, само че те към момента се ревизират и не можем да ги разясняваме към сегашния миг ", това разгласи шефът на ГДБОП основен комисар Любомир Янев на брифинг в Специализираната прокуратура.

Заподозрян е и частен правосъден реализатор, допълниха от прокуратурата.

 4 столични квартала са блокирани от полиция Виж още

При интервенцията бяха арестувани над 20 души, измежду които ромските барони Мето и Трайчо, известни с това, че принуждавали свои длъжници да им трансферират парцели.

По думите на Янев към тях са открити голям брой лица, които да избрана степен са подпомагали незаконната им активност на бандата, работила от 6 години

" Единият от тях е мозъкът на незаконната скица “, сподели още Янев.

„ Наркотиците, които са били популяризирани от групата, са марихуана, амфетамини, кокаин “, добави той.

По случая са разпитани над 40 души, като част от тях са членове на бандата и са свидетелствали против уредниците. До този миг петима души са арестувани за 72 часа и са с повдигнати обвинявания.

Те са престъпно проявени и осъждани, прокуратурата ще изиска от съда да ги остави за непрекъснато в ареста.

Акцията е била извършена в пет столични квартала, направени са били голям брой претърсвания и обиски, като са конфискувани документи, пари, полезности, опиати, компютри и три първокласни автомобила.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР