Има властови кръгове, които са задали такава посока на поведениеИкономистите

...
Има властови кръгове, които са задали такава посока на поведениеИкономистите
Коментари Харесай

Мира Баджева: 32 години наблюдавам българския парламент. Такова политическо бездарие не съм виждала досега

Има властови кръгове, които са задали такава посока на държание

Икономистите Кузман Илиев, Евгений Кънев и публицистите Асен Генов и Мира Баджева разясниха в студиото на  ще се схванат ли партиите кой да оглави 48-ото Народно заседание.

„ 32 години следя българския парламент. Такова политическо бездарие не съм виждала до момента. Те излъчват беззащитност. Разговор няма, всички са се барикадирали ”, сподели Баджева. 

„ В края на 1990 година видяхме нещо сходно. На процедура болшинство имаше БСП и бяха блокирали Народното събрание, тъй като не знаеха какво да вършат с властта. Хората бяха на улицата, желаеха властта да се смъкна. Имаше стачки, падна Петър Младенов, по-късно Луканов. Накрая седнаха на една маса и направиха държавно управление с безпристрастен министър-председател. Според мен и в този момент това е единственото решение ”, сподели Кънев.

„ Малко подценяваме народните представители. Много сме наивни, в случай че си мислим, че те не осъзнават, че се държат водевилно. Те не са глупави хора, осъзнават рецесиите, само че го вършат все пак. Според мен това е целеустремено. Целта е, че има властови кръгове, които са задали такава посока на държание ”, изясни Илиев.

„ Този парламент е доста забавна композиция от хора с опит в политиката и едни безспорни дилетанти ”, твърди Генов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР