Има твърдения, които са леко фантастични. Например общата сума, която

...
Има твърдения, които са леко фантастични. Например общата сума, която
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Каналджиите правят пари за мрежи, които участват в държавни институции

" Има изказвания, които са леко фантастични. Например общата сума, която е печелил за годината. Но той никога не е от " огромните ", които вземат участие примерно в Истанбул или в Германия, които провеждат огромни мрежи, надлежно огромен брой хора минават през тях, надлежно получават от тях пари ", сподели в " Денят стартира " Тихомир Безлов от центъра за проучване на демокрацията във връзка репортаж, който споделя за схемата с трафик на мигранти.

Безлов дефинира много от казано в репортажа като " фантасмагорично ". Например за оградата на границата, която " фактически не е в положително положение, само че несъмнено моделът през последните две години е да се реже или се прескача ".

" И фактически, в случай че вие отидете до границата, ще видите по какъв начин се реже оградата, те надлежно закриват парчето, последващо, по-следващо, цялата е в кръпки, и това се вижда, само че част от казуса е, че на избрани сектори на оградата не работят камерите ".
Безлов уточни, че има доста участници в тази скица.

" Има си конкуренция сред тях за " клиенти ". Да, фактически през последните години доста се употребяват тези обществени мрежи или приложения. Това апропо е сериозен проблем освен за нашите служби, за гранични служители на реда, а и като цяло в страните към нас. Просто няма потенциал ", добави Тихомир Безлов.

Експертът сподели, че има проблем освен с потенциала, само че и с корупцията в полицейските служби.

" Проблемът е в закона, релативно леки санкции, дори и условни. Имате голямо количество непознати жители, които вземат участие. Даже, нали в случай че се опитаме да създадем някаква оценка, евентуално изключително лятото има повече непознати жители, които работят като пренасящи. Другият огромен проблем е че даже и в действителност като го задържите... Ако този човек загуби товара си, задържат го някъде по автомагистралите, или да кажем по Бургаско към границата. Това, което се случва с мигрантите, те биват изпратени в центровете за бежанци. От там, те са от отворен вид, те напущат в границите на десетина дни и тази игра продължава ", сподели Безлов.

" Със сигурност вършат пари за избрани мрежи, които имат присъединяване в държавните институции, нали може да се спекулира и за политически въздействия, само че до момента огромни следствия в тази посока се броят на пръсти ".



По отношение на така наречен " офиси ", в които трафикантите получават парите си, Безлов описа, че това в действителност са магазинчета към така наречен " Малък Бейрут " към Женския пазар в столицата.

" До върха на схемата нормално не се стига. България е по-ниско равнище. Има уредници, да ги назовем. Най-високите равнища са отвън страната и те нормално са даже и отвън страните, в които се правят най-голямата част от интервенцията ".

" Най-трудно се осъществя финансовата част. Много лимитирани са случаите, в които се стига до парите ".
Причините съгласно него се коренят в сложността на това и условието за специфични старания и потенциал.

" Едно от нещата, които е най-важно да се случи е, да има смяна в европейската правна рамка ", сподели Тихомир Безлов.

Тихомир Безлов описа, че огромна част от " дилетантите ", които вземат участие в схемата за трафик на мигранти, постоянно имат проблем със заплащането на финала.

" Този пазар съществува и хората, които желаят да вземат участие съумяват да стигнат до него и да създадат пари там. Безспорно ", приключи Тихомир Безлов.

Той уточни разликите в понятията като " трафик " и " контрабанда ". В случая с превозването на мигранти се касае точно за контрабанда - българската дума " каналджии ".

За влизането ни в, Безлов означи, че главният проблем е Австрия, която постанова несъгласие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР