Има метаданни с уникален код, които показват като съставители на

...
Има метаданни с уникален код, които показват като съставители на
Коментари Харесай

Метаданните не лъжат: Уникален код показва, че Лена Бориславова и Никола Минчев да съставили фалшивите документи

Има метаданни с неповторим код, които демонстрират като съставители на документите Лена Бориславова и Никола Минчев. Това разгласи Асен Йорданов във връзка случая за фалшифицираните протокол и пълномощие, за който „ Бивол “ заяви през уикенда. Публикуваното на 27 април журналистическо следствие твърди, че Кирил Петков е излязъл от сдружението „ Да запазим Корал “ с подправени документи, подправени от Лена Бориславова. 

„ В метаданните излизат точният час, минута и дата, както и данните на принтер, с който са обработени документите “, изясни Йорданов.

Според следствието Бориславова от „ Продължаваме промяната “ е фалшифицирала подписи и документи през 2021 година, когато Кирил Петков трябвало да стане министър на стопанската система в длъжностен кабинет, само че към момента бил член на Управителния съвет на неправителствена организация „ Да запазим Корал “. Изданието разгласява документи, за които се твърди, че са съставени с подправен автограф на ръководителя на „ Да запазим Корал “ Атанас Русев.

Първият съставлява пълномощие, с което Лена Бориславова може да се разпорежда с делата на сдружението, а останалите са протокол от съвещание на сдружението, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначението на Мартин Драгулев на негово място, както и декларация за правота.

Последните също били с подписи на Русев, за което той реагира в обществените мрежи, акцентирайки, че „ иконата “ на „ Продължаваме подмяната “, се е изгаврила с него и сдружението. Той дефинира това като „ ред закононарушения, с цел да може нейният Кирил Петков да влезе във властта “. 

Според изданието документите са били входирани в Агенцията по вписванията с електронен автограф на юриста на Лена Бориславова. Във връзка с тях Агенцията по вписванията изисква още няколко други документи, като лист на присъствалите на съвещанието, на което е взето решението. Сред тях е и създателят на „ Да запазим Корал “ Атанас Чобанов.

Чисто нов миг по проблема е обвързван и с отделилия се от „ Промяната “ ексдепутат Александър Дунчев. Според Асен Йорданов Дунчев е бил обект на насилие след като отишъл при премиера, с цел да сложи въпроса за поети задължения по отношение на дейности за избавяне на българските гори от противозаконни сечи. „ Явно това е агресирало някои лица “, счита Йорданов.

По думите му сигнал до прокуратурата е подаден още преди 10 месеца, само че Кирил Петков и Лена Бориславова до момента не са били разпитани по случая.

„ Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв метод не се тормозя от инспекция, обвързвана с това общо заседание “, разгласи Лена Бориславова от ПП-ДБ пред bTV във връзка следствието.

Бориславова прикани органите на реда да си свършат работа, без да удостоверява или отхвърля изнесените данни в журналистическото следствие.

„ И всичко, което мога, ще спомагам на всевъзможни проверяващи органи да излезе истината. Бил ли е или не Петков част от УС на Сдружението към миг, в който той е встъпил в служба като министър на стопанската система? Това са обстоятелства, които могат да се видят в Търговския указател “, разяснява Бориславова.

Ден по-рано в отговор на изказванията в следствието Кирил Петков сподели пред публицисти, че е бил част от съдружие „ Да запазим Корал “, само че е излязъл от организацията през 2021 година По думите му внезапно и отникъде, в предизборната акция, „ следващият фишек от ДАНС “ идва три години по-късно.

„ Чудят се към този момент какво да създадат. В тази акция очевидно не могат да ни оборят на действителните хрумвания по какъв начин България да наподобява и желаят да ни заровят в калта и ДАНС, несъмнено, е бухалката, която се употребява “, разгласи Кирил Петков.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: Асен Йорданов Кирил Петков Лена Бориславова метаданни фалшиви данни ДАНС бухалка
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР