Има ли гладни, защото тази сочна паеля с патешко месо

...
Има ли гладни, защото тази сочна паеля с патешко месо
Коментари Харесай

Паеля с патешко месо

Има ли гладни, тъй като тази сочна паеля с патешко месо ще стигне за всички

Необходими Продукти

● пачи бутчета - 2 бр. конфи (210 г всяко)
● ориз - 200 г бомба
● лук - 1/2 глава
● чесън - 2 скилидки
● доматено пюре - 5 с.л. (или настърган свеж домат)
● шафран - 1 щипка
● куркума - 1 щипка
● сол - на усет
● вода - към 800 мл
● артишок - 4 бр. свеж или от консерва
● зехтин - 3 с.л.
● патешка мехлем - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Поставете на котлона тавичка за паеля (може и тиган, в случай че не разполагате с такава тава) с диаметър 30 см. Загрейте в нея зехтина и патешката мехлем и сложете лука - настърган, да се запържи.

Добавете доматите и чесъна - също настърган, и бъркайте 2-3 минутки на сдържан огън.

Към софритото налейте водата и посолете. Сипете куркумата, шафрана и половината от розмарина и усилете огъня, изчаквайки да закъкри.

Към врящата течност сипете ориза, разпределяйки го отмерено по цялото дъно. Без да бъркате, оставете да ври по този начин на мощен огън 5 минути, по-късно намалете огъня до слаб.

Обезкостете патешките бутчета и нарежете или накъсайте месото на късчета, без да премахвате кожата.

Разпределете мръвките върху ориза и гответе до попиване на течността, около-15 минути. Оризът наложително би трябвало да остане ал денте.

Ако ползвате артишок от консерва, сложете цели главички от него върху паелята и покрийте с чиста забрадка за 5-10 минути.

При състояние че разполагате със пресен артишок, би трябвало да го почистите и нежната вътрешност да поръсите с малко зехтин и сол. Сложете в микровълнова фурна за към 2-4 минути и ще е омекнал и изцяло подготвен, с цел да го прибавите към паелята, когато към този момент се е задушила.

Поднесете с резени лимон и се насладете на това бързо и елементарно ядене.

Добър вкус!

Забележки:

Количествата артикули са за точните ограничения тавичка, тъй като оризът наложително би трябвало да бъде на тъничък слой, с цел да останат зрънцата разграничени и да се получи същинска паеля.

За повече порции би било мъчно да се подготви на котлон, защото тавата ще би трябвало да е по-голяма, а котлон с подобен диаметър няма в едно обикновено домакинство.

Знаем, че истинската паеля се прави на апарат, наименуван паейеро, който е на газ и разпределя отмерено топлината на огъня по цялата тава, само че подобен в България е мъчно да се откри. Паелята става повече от чудесна и на огън. Аз ви предлагам този елементарен вид на котлон, тъй като е най-достъпно и елементарно и резултатът си е изцяло достоверен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР