Има европейски принцип – равенство на оръжията – каквото има

...
Има европейски принцип – равенство на оръжията – каквото има
Коментари Харесай

Адв. Марковски: Съдебните ни процеси са инквизационни

Има европейски принцип – тъждество на оръжията – каквото има прокуратурата, такова да има и отбраната. В момента правосъдните ни процеси са инквизационни. Прокуратурата няма функционалност да взема решение делата и да споделя кой ще остане вечно в пандиза и кой не.
Това съобщи в ефира на бТВ юрист Марин Марковски, който дружно с някогашния основен прокурор на София Николай Кокинов разясниха предлагането за повече пълномощия на прокурорите.

" Никой не може да не извърши законово решение. Когато един сериен или всеобщ палач си признае закононарушенията - то се избавя от доживотната присъда и получава от 20 до 30 година Нашият живот е придружен от доста тежки закононарушения. България се трансформира от страната на розите в страната на вампира. Имаме прекомерно доста жестоки убийства и хората с съображение споделят, че те би трябвало да се спрат. Има огромно значение, дали нарушителят ще получи 30 година, или пожизнен затвор. Трябва да бъдат спрени тези хора, тъй като не могат да бъдат презвъзпитани. В Германия, Франция и Англия има доживотни присъди, макар че предлагат да не се употребяват. Когато един човек е обладан от силите на злото се вижда какъв брой е рисков по делата му. Един отблъскващ нарушител като Момата съобщи, че в случай че знаеше, че ще получи доживотна присъда е нямало да извърши закононарушенията си. Това би трябвало да е задоволително, с цел да не се употребява съкратеното правосъдно произвеждане ", съобщи Марковски. По думите му един развой би трябвало да бъде бърз, обективен и да се приближава до истината.

" Законодателят трябда да забрани съкратеното правосъдно произвеждане за избран кръг от категория от закононарушения. Прокуратурата е страна по делото ", съобщи Николай Кокинов.

Попитан дали прокуратурата е с вързани ръце за брутално убитите, Кокинов съобщи, че законът е подобен какъвто е. Ако се премахме съкратеното правосъдно произвеждане по-добре ли ще е околните на жертвите да слушат за страданието им в продължение на няколко години, попита някогашният прокурор.

" Безспорно е, че прокуратурата няма място в защитната линия, законодателят е този, който би трябвало да каже ще има ли или не облекчения, без да залита на ляво и на дясно ", съобщи Кокинов и добави, че не одобряват настояването за повече пълномощия за прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР