Ига Швьонтек се класира на полуфиналите на тенис турнира от

...
Ига Швьонтек се класира на полуфиналите на тенис турнира от
Коментари Харесай

Швьонтек достигна полуфиналите в Париж след 33-а поредна победа

Ига Швьонтек се класира на полуфиналите на тенис шампионата от Големия шлем - Ролан Гарос, откакто се наложи над Джесика Пегула с 6:3, 6:2.

В самото начало на дуела и двете тенисистки си размениха по един пробив. Равенството се резервира до резултат 3:3 гейма, след което лидерката в международната класация при дамите наложи превъзходството си, с цел да завоюва първата част.

Във втория гейм полякинята още веднъж проби съперничката си и поведе с 3:1. 21-годишната тенисистка постави точка на разногласието с нов пробив и справедливо се поздрави с триумфа след 1 час и 31 минути игра.

Solid |
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Швьонтек не направи нито една двойна неточност в хода на дуела, като също така записа съвсем два пъти повече уинъри (30-16). Лидерката в ранглистата оползотвори пет от единадесетте си точки за пробив (45%), до момента в който втората ракета на Съединени американски щати се възползва от един от своите два шанса за пробив (50%).

Полската тенисистка се изкачи до третата позиция в класацията за най-дълга серия от мачове без загуба с 33 следващи срещи без проваляне. Рекордът от 35 мача е дело на Винъс Уилямс, а нейната сестра Серина има 34.

В идващия кръг Ига Пвьонтек ще се изправи против с 6-4, 7-6 (5) по-рано през днешния ден. Другият полуфинал при дамите опълчва италианката Мартина Тревизан и 18-та в схемата Кори Гоф.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР