И днес, след слънчевото начало на деня, след обяд на

...
И днес, след слънчевото начало на деня, след обяд на
Коментари Харесай

Отново валежи и гръмотевици следобед, опасно горещо през почивните дни

И през днешния ден, след слънчевото начало на деня, след обяд тук-там, основно в планинските и североизточните региони, ще има превалявания и гръмотевици, както и местни градушки. Максималните температури по Черноморието ще бъдат от 27 до 30 градуса, само че в останалата част от страната ще бъде горещо, като в областите с код жълто се чакат рисково високи температури, стойности над 35 градуса на сянка, през днешния ден до към 38.



Утре в цялата страна ще бъде рисково горещо, а в областите с код оранжево се чакат температури към 39° - 40°. Ще бъде най-вече слънчево, само че в следобедните часове още веднъж ще има региони с превалявания и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб, в Дунавската низина – сдържан вятър от запад-северозапад.



По Черноморието ще бъде слънчево, само че и там ще има следобедни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще бъдат от 29° до 33°. Температурата на морската вода е от 25° до 27°. Вятърът ще бъде сдържан, с посока от юг-югоизток, само че вълнението на морето ще остане едва.

И в планините в следобедните часове ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан, по билата - краткотрайно мощен западен вятър.

В неделя температурите едва ще се намалят. В следобедните часове на обособени места, основно в Северна България и планините, е допустимо да превали и прегърми. През новата седмица температури още веднъж ще се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР