Хрян при хипертония и сърдечно-съдови заболявания Хипертонична болест 1 супена

...
Хрян при хипертония и сърдечно-съдови заболявания Хипертонична болест 1 супена
Коментари Харесай

Хрян при хипертония, сърдечно-съдови заболявания и радикулит

Хрян при хипертония и сърдечно-съдови болести

Хипертонична болест
1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица сок от цвекло, 1 супена лъжица сок от моркови, 1 чаша сок от хрян (настърган хрян, авансово наквасен във вода за 36 часа), сок от 1 лимон. Смесете всичко, приемайте по 1 с.л. лъжица 2 пъти дневно 1 час преди хранене. Курсът на лекуване трае 1,5 месеца.

Народната медицина предлага предписания за намаление на кръвното налягане.

Първа рецепта: смесете по 1 чаша сок от моркови, хрян и мед със сока на един лимон. Съхранявайте в стъклен буркан с добре затворен похлупак на хладно място. Приемайте по 1-2 чаени лъжички 3 пъти на ден един час преди хранене или 2-3 часа след хранене.

Втората рецепта: към наличието на първата рецепта прибавете чаша сок от цвекло. Приемайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно едновременно. Продължителността на лекуването е 1,5–2 месеца.

Сърдечно-съдови болести
Настържете свеж хрян, смесете 1 чаена лъжичка от получената каша със същото количество мед и изяжте тази примес на празен корем 1 час преди закуска.

Необходимо е единствено да се вземе поради, че потреблението на хрян в тази форма би трябвало да бъде не повече от 30 дни поред.

В случай на неприятни чувства, дозата хрян би трябвало да се понижи, след което последователно още веднъж да се усили до 1 ч.л. Ако е належащо, лекуването може да бъде обновено, само че не по-рано от 2 месеца.

По време на лекуването не пушете, не пийте алкохол и не се напрягайте. В рамките на 3 години се предлага провеждането на 5-6 месечен курс на лекуване с хрян.

Лечение на радикулит
1.Настържете ябълки и хрян в равни количества. Нанесете тази каша върху възпаленото място. Оставете за двадесет минути.

При подагра, ревматизъм, невралгия, артрит, главоболие това лекарство също може да бъде потребно.

2.Можете да употребявате хрян и при умерена болежка в гърба.

Настържете хряна на ренде. Смесете получения сок в равни пропорции, с който и да е крем.

Намажете проблематичното място преди лягане, увийте с вълнен шал. Пийте чай от липа или малина. На идната заран няма да изпитвате болежка.

3.Прилагането на листа от хрян върху болното място облекчава мощната болежка при радикулит. Листата се ползват за няколко дни.

4.Тинктура от корени от хрян: настържете 50 гр., залейте с 200 мл. водка, оставете за три дни. Прилага се външно. Поставете мушама върху леглото, пласт марля от горната страна тъничък пласт смес. Пациентът ляга върху марлята за 10-15 минути преди сън.

5.Обелете и настържете няколко корена хрян. Изстискайте сока и го смесете с малко алкохол.

Оставете за седмица, след което използвайте като фрикция при радикулит.

Намажете гърба си, увийте с восъчна хартия, облечете топъл пуловер.

6.Настържете хрян, отцедете сока и смесете в равни количества с всевъзможен крем.

Преди да си легнете, разтрийте с получения мас болните места, облечете нещо вълнено, пийте чай с малини или цвят от липа и си легнете. До сутринта болката ще отшуми.

7.За разтриване при ревматизъм, болки в ставите и костите, се употребява сок, разбъркан със алкохол.

Вижте още: Сочни кюфтета с кайма и гъби – невероятна вкусотия

8.При лумбосакрален радикулит, мускулна болежка в гърба и долната част на гърба, ревматизъм и инфектиране на ставите, надробен хрян се нанася на тъничък пласт върху възпаленото място. За същата цел може да употребявате пресни листа.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР