Хотел Радисън в Берлин, в лобито на който през 2022

...
Хотел Радисън в Берлин, в лобито на който през 2022
Коментари Харесай

Хотел в Берлин заменя гигантски аквариум с вертикална градина в лобито си

Хотел " Радисън " в Берлин, в лобито на който през 2022 година се взриви великански аквариум, се завръща с нов централен детайл – отвесна градина, съобщи ДПА.

Инцидентът умъртви хиляди риби и изхвърли милион литра вода в постройката. Аквариумът, наименуван " Аквадом ", представляваше солиден цилиндър от акрилно стъкло и беше дом на към 1500 риби. Той се спука в ранните часове на 16 декември 2022 година Двама души бяха леко ранени. Поне шест магазина в комплекса от здания бяха развалени. Инцидентът притегли интернационално внимание.



фотоси: БГНЕС, списък

Хотел " Радисън " няма да възвърне аквариума и вместо това ще сложи 16-метрова градина в центъра на лобито на хотела.

Собственикът на постройката разгласи, че в градината, която е с повърхност от към 120 кв. м, ще порастват общо към 2000 растения от 22 разнообразни типа.

Издигнатата градина е моделирана под формата на дърво, а планът е наименуван " Живо дърво ". Планира се той да бъде приключен през лятото.

Очаква се хотелът да отвори още веднъж порти в края на годината. Според компанията зеленината ще обезпечи приятна атмосфера и ще работи като самобитен въздушен филтър, като всмуква шума.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР