Хората понякога използват ботокс, за да запазят външния си вид;

...
Хората понякога използват ботокс, за да запазят външния си вид;
Коментари Харесай

Над 40 камили дисквалифицирани от конкурс за красота заради ботокс

Хората от време на време употребяват ботокс, с цел да запазят външния си вид; животни – не чак толкоз.

Но десетки притежатели на камили в Саудитска Арабия бяха изгонени от фестивала на камилите на крал Абдулазиз тази година, тъй като са употребявали ботокс, с цел да разкрасят своите животни.

Длъжностните лица на фестивала хвърлят 43 камили от надпреварата, откакто откриват, че притежателите им са манипулирали външния им тип срещу разпоредбите. В конкуренция за награден фонд от 66 милиона $, притежателите инжектират ботокс в устните, носа, челюстта и главата на камилите, употребяват колагенови пълнители, с цел да усилят устните и носовете им, и им дават хормони за поощряване на мускулния напредък.

Собствениците им даже разчитат на тактики като гумени ленти, които стратегически слагат върху животните, с цел да лимитират притока на кръв, като по този метод карат някои елементи от тялото им да наподобяват по-големи от естественото.

Съдиите се натъкват на всеобщата машинация при инспекция на камилите, по време на която животните първо са оценени за общия им външен тип и придвижвания, а по-късно са подложени на по-обстоен обзор – с рентген и 3D ултразвук. Съдиите също вземат проби от животните за разнообразни други проби, в това число генетични разбори.

Така те откриват, че десетки камили не са „ натурални “. След като съдиите отхвърлят от кон курса 43 камили поради ботокс и други операции, те постановат на притежателите им огромни санкции за опит за машинация.

За инжектиране на филъри, ботокс или хормони някои притежатели би трябвало да платят санкции до 100 000 риала (27 000 долара) на камила. Тези пък, които са сплитат, подстригват или оцветяват опашката на камила, би трябвало да платят 30 000 риала (8 000 долара).

Такива способи за разкрасяване могат да имат извънредно влияние върху камилите. През август 2021 година ужасяващо видео на камила, чиито устни се пукат поради инжекции с ботокс, набира милиони гледания в интернет.

„ Подлагането на всяко животно на козметична процедура, от изрязване на уши до унищожаване на нокти, унищожаване на рога, какво остава за инжекции с филъри, е непоносимо и грубо “, споделя Джейсън Бейкър, старши вицепрезидент на PETA Азия.

Наричайки състезанието за хубост „ нечовечен фарс “, той прибавя, че измамата в тазгодишното съревнование „ демонстрира, че хората, които употребяват сходни тактики, са извънредно грозни “.

Фестивалът на камилите на крал Абдулазиз се организира от 1999 година, когато локалните бедуини вземат решение да проведат конкурс за най-красива камила.

Днес фестивалът продължава 40 дни и притегля хиляди хора – и техните камили – от цялостен ​​​​свят. Около 33 000 притежатели от далечни места като Съединени американски щати, Русия и Франция пътуват до Саудитска Арабия тази година, с цел да се състезават, дружно със 100 000 туристи, които идват да гледат.

В допълнение към състезанието за хубост, фестивалът включва надбягвания с камили, разпродажби и даже зоологическа градина с най-високите и най-ниските камили. Развъждането на животните през днешния ден е промишленост за милиони долари и събития като фестивала на крал Абдулазиз се организират в цялата страна (но този е най-големият в света).

„ Камилата е знак на Саудитска Арабия “, споделя Фаузан ал-Мади, който е арбитър на надпреварата през 2018 година, първата година, в която съдиите считат ботокса за „ преимущество отвън регламента “. И прибавя: „ Преди го организирахме по нужда, в този момент го организираме за развлечение. “

Всъщност камилите заемат значимо място в обществото на Саудитска Арабия. Наричани корабите на пустинята, те се появяват постоянно в религиозни текстове и играят значима роля в историята и културата на страната. Камилите от дълго време са били употребявани като източници на храна и питиета, както и способи за превоз и търговия.

Въпреки че Саудитска Арабия бързо се модернизира, фестивали с сходни събития и тема имат за цел да запазят и да отбележат дългата история на камилите в страната.

Поради това за някои е неприятно да видят неща като ботокс и по този начин нататък да се употребяват на събитие, предопределено да отпразнува традицията.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР