Хората харесват всякакви неща. Но когато става въпрос за странни

...
Хората харесват всякакви неща. Но когато става въпрос за странни
Коментари Харесай

Ухажорският процес на едногърбите камили

Хората харесват всевъзможни неща. Но когато става въпрос за странни полови ухажвания, едногърбата камила е сложна за надминаване.

И по този начин, с тези огромни, отвратителни чували, висящи от устата им, мъжките камили начеват ухажването. Те употребяват влагата в устата си, с цел да издадат невисок пълнозвучен тон като от това се образува и пяна, и също по този начин маркират територията си, като трият вратовете си (където имат жлези, произвеждащи неприятна, кафява течност) на всички места, където могат, и даже пишкат на личните си опашки за привлекат дамите с привличащите ги феромони в урината им.

Доминиращият мъжки (мъжките камили стават полово зрели на към 6 години) ще има харем от 10-20 женски, само че това ще му навлече и доста кандидати за позицията. Обикновено борбата сред мъжките камили стартира с издаване на ниски звуци, по-късно се пристъпва към разнообразни придвижвания на главата, по-късно хапане по краката и най-после офанзива със зъби по главата на съперника.

Последно постоянно води до пострадване на надутата част, за която споменахме, която виси отвън устата на камилите. Освен тези бойни пострадвания, храна също може даже да заседне в там и всякакво неспокойствие може да докара до кървене или инфектиране. Всякакъв от тях може да провокира неспособност за евакуиране на торбата с въздух назад в устата. Когато пострадванията са изключително тежки и това се случи, ветеринарните лекари би трябвало да го отстранят като първо слагат животното под дълбока седация. Според едно изследване множеството мъжки камили с отстранени торбите нямат понижено половото предпочитание.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР