Хиляди демонстранти излязоха по улиците на столицата на Йемен, Сана,

...
Хиляди демонстранти излязоха по улиците на столицата на Йемен, Сана,
Коментари Харесай

„Докато Израел спре!“: йеменци се събират за хусите, палестинците в Сана

Хиляди стачкуващи излязоха по улиците на столицата на Йемен, Сана, с цел да покажат поддръжката си за палестинците и да стачкуват против западните офанзиви против Йемен, защото Войната на Израел против Газа продължава.

Мохамед ал-Атаб от Ал Джазира, репортаж от мястото на митингите в петък, сподели, че доста от тълпата упрекнаха Съединените щати, че поддържат войната на Израел и дадоха обещание да продължат да стоят до своите „ братя в Палестина “.

„ Сега те споделят, че „ Не ни интересува вашия яд, не ни интересува какво ще ни извършите, ние ще продължим нашата поддръжка и резистентност с палестинците, до момента в който Израел спре войната си против Палестина, “ “, добави той.

Демонстрантите също скандираха против офанзивите на Съединени американски щати против Йемен и някои подлагаха на критика Съединени американски щати, определящи хусите като „ терористична група “.

В сряда администрацията на Байдън още веднъж включи йеменските хуси като „ особено избрана световна терористична група “ поради офанзивите на бунтовниците в Червено море против кораби, кои...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР