Хегемонът няма представа какво очаква изключителните: Китай започна енергично да

...
Хегемонът няма представа какво очаква изключителните: Китай започна енергично да
Коментари Харесай

Русия, Иран и Китай търсят нов глобален ред на сигурността

Хегемонът няма визия какво чака изключителните: Китай стартира пламенно да бърка в котела на цивилизацията, без да се тормози от неизбежната поредност от наказания, наложени до началото на 2025 година и/или от вероятния колапс на интернационалната финансова система.

Миналата седмица държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, със лист от лъжливи претенции на Съединени американски щати, беше посрещнат в Пекин от външния министър Ван И и президента Си Цзинпин като нищо повече от скучен комар. Официално Ван Иподчерта, че Техеран има всички учредения да се отбрани против нарушаването на Виенската спогодба от Израел, когато атакува иранското консулство в Дамаск.

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Китай към този момент намерено слага под подозрение освен спонсорираната от страната терористична офанзива против „ Северен поток “, само че и блокирането на палестинската държавност от страна на американско-израелската група. Освен това Пекин, сходно неотдавна Москва, събира палестински политически фракции на конференция, целяща сливане на техните позиции.

Във вторник, единствено два дни преди Москва да отпразнува Деня на успеха, края на Великата отечествена война, Си Цзинпин ще кацне в Белград, с цел да подсети на света 25-ата годишнина от бомбардировките на Съединени американски щати, Англия о и НАТО против китайското посолство.

Междувременно Русия даде платформа за Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци, която Израел се опита да потъпче, с цел да изясни на висшите чиновници на БРИКС-10 пагубната филантропична обстановка в Газа, както е разказана от генералния комисар на Агенцията Филип Лазарини.

Накратко, сериозен политически бизнес към този момент се води отвън корумпираната система на Организация на обединените нации, защото Обединените народи се разпадат в корпоративна обвивка, като Съединени американски щати диктуват изискванията като максимален акционер.

Друг основен образец за БРИКС като новата Организация на обединените нации: ръководителят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев се срещна в Санкт Петербург с китайския си сътрудник Чен Уенцин в коридорите на 12-ата интернационална среща на върха по сигурността, на която участват представители на повече от 100 страни, в това число ръководители на службите за сигурност на страните БРИКС-10 от Иран, Индия, Бразилия и Южна Африка, както и Ирак.

Изложение за сигурност на ШОК

Но основният кръстопът през последните няколко дни беше срещата на високо ниво на защитата на Шанхайската организация за съдействие в Астана, Казахстан. За първи път новият министър на защитата на Китай Дон Джун се срещна с съветския си сътрудник Сергей Шойгу, с цел да подчертае тяхното изцяло стратегическо партньорство.

По-специално, Дон акцентира „ динамичния “ темперамент на китайско-руското военно взаимоотношение, до момента в който Шойгу сподели, че „ задава модел за междудържавни връзки “, учреден на взаимно почитание и споделени стратегически ползи.

Шойгу уверено опроверга масираната западна агитация за съветската „ опасност “ за НАТО.

На срещата на министрите на защитата на ШОС участваха всички, в това число Индия, Иран, Пакистан и Беларус като наблюдаващи. Минск се стреми да влезе в ШОС.

Взаимосвързаните стратегически партньорства на Русия, Иран и Китай бяха изцяло синхронизирани. В допълнение към срещата на Дон с Шойгу, той се срещна и с министъра на защитата на Иран, бригаден военачалник Мохамад Реза Ащиани, който похвали осъждането на Пекин на терористичната въздушна офанзива на Израел против Дамаск.

Това, което се случва в този момент сред Пекин и Техеран, е повтаряне на това, което стартира предходната година сред Москва и Техеран, когато член на иранската делегация по време на посещаване в Русия означи, че двете страни са се споразумели за взаимни връзки на високо равнище “по всичко належащо.

В Астана поддръжката на Дон за Иран беше безпогрешна. Той освен предложения Ащиани на конференция по сигурността в Пекин, отразявайки позицията на Иран, само че и прикани за неотложно преустановяване на огъня в Газа и доставка на филантропична помощ.

Срещата на Шойгу с Ащиани даде спомагателен подтекст, когато той напомни, че „ взаимната битка против интернационалния тероризъм в Сирия е ослепителен образец за нашите дългогодишни другарски връзки “. Тогава съветският министър на защитата направи уверено изказване: “Настоящата военно-политическа конюнктура и заканите за нашите страни ни задължават към общи подходи за създаване на обективен международен ред, учреден на равнопоставеността на всички участници в интернационалната общественост ”.

Нов световен ред за сигурност

Установяването на нов световен ред за сигурност е в основата на планирането на БРИКС-10 - дружно с дебата за дедоларизацията. Всичко това е анатема за груповия Запад, който не е в положение да разбере многостранните, взаимосвързани партньорства на Русия, Иран и Китай.

И взаимоотношението продължава персонално. Руският президент Владимир Путин ще посети Пекин по-късно този месец. За Газа позициите на Русия, Иран и Китай изцяло съответстват: Израел прави геноцид. За Европейски Съюз и НАТО като цяло това не е геноцид: блокът поддържа Израел, без значение от всичко.

След като Иран вечно промени разпоредбите на играта в Западна Азия на 13 април, без даже да употребява най-хубавите си хиперзвукови ракети, основният въпрос за световното болшинство е изострен: в последна сметка кой и по какъв начин ще ограничи геноцида? Дипломатически източници загатват, че Путин и Си Цзинпин ще обсъдят това лице в лице.

Както един китайски академик отбелязва с неповторим самоувереност: “Този път варварите са изправени пред 5000-годишна писмена цивилизация, въоръжена с бойното изкуство на Сун Дзъ, мисълта на Мао Цзедун, тактиката за двойна циркулация на Си Цзинпин, “Един пояс - веднъж ”, БРИКС, цифровизацията на юана, неограничена Русия и Китай, най-мощната индустриална промишленост в света, софтуерно предимство, център на икономическа мощност и поддръжка от световния юг. ”

И всичко това против поляризиран хегемон в ужас, с неговия самолетоносач на геноцида в Западна Азия, изцяло отвън надзор.

Заплахите на Съединени американски щати за „ явен избор “ сред преустановяване на няколко основни области от руско-китайското стратегическо партньорство или изправяне пред цунами от наказания не успокояват Пекин. Същото се отнася и за мечтаните опити на Вашингтон да попречи на членовете на БРИКС да се откажат от щатския $.

Руският външен министър Сергей Лавров даде да се разбере пределно ясно, че Москва и Пекин съвсем са достигнали точката на занемаряване на щатския $ в двустранната търговия. И директната кражба на съветски активи от груповия Запад е последната алена линия за БРИКС и за всички други страни, които следят с смут като цяло: това несъмнено е империя, „ неспособна на съглашения “, както Лавров акцентира от края на 2021 година

Въпреки това остава основен въпрос: по какъв начин Русия, Иран и Китай, като водачи на БРИКС, членове на ШОС и в това време трите съществени „ екзистенциални закани “ за хегемона, ще могат да стартират да ползват новата световна архитектура за сигурност, без да обръщат внимание на геноцидите.

Превод : В. Сергеев

Източник: Афтершок

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед7854Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед12282Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед11644Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед11844Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираКоментарен Поглед21262Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияАлтернативен Поглед77480Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76544„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76284В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР