Хавайските власти заградиха участък от плаж на остров Оаху, за

...
Хавайските власти заградиха участък от плаж на остров Оаху, за
Коментари Харесай

Хавайските власти заградиха плаж, за да предпазят новороден тюлен от туристи

Хавайските управляващи заградиха сектор от плаж на остров Оаху, с цел да предпазят новороден тюлен от заплашен тип, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

Изолирана е огромна част от известния квартал Уайкики, с цел да предпазят хавайския женски тюлен духовник, наименуван Кайви и новороденото й.

Местните управляващи вкараха спомагателни ограничения за отбраната на тюлените тази пролет. Миналата година американски екскурзиант се приближи до майка тюлен и нейното бебе, което смути животните. Майката повлече 60-годишния мъж под водата и поряза лицето, ръцете и гърба му. Сега предпазената зона на плаж Каймана е доста по-голяма.

Когато тюлените са във водата, локални чиновници се качват на плавателни съдове и не разрешават на хората да навлизат в предпазената зона, разпростряла се 45 метра към животните.

Кайви роди първото си бебе на плаж Каймана преди две години. Сега се допуска, че тя ще остане на плажа с второто си новородено няколко седмици, до момента в който суче. По време на този интервал майките тюлени монаси защищават своите дребни. Хавайските управляващи предлагат на плувците да посетят други брегови дестинации в Оаху до отбиването на бебето.

Разделянето на хората и тюлените ще бъде от изгода за новороденото, когато то се научи да плува и стартира да търси храна в океана. Бебето тюлен към момента е доста сензитивно на тази възраст и биолозите са обезпокоени, че привикването към хората ще повлияе на способността му да живее в дивата природа.

Днес има по-малко от 1600 хавайски тюлени монаси. Те не би трябвало да бъдат безпокоени от хората, защото това се счита за закононарушение.

На територията на Хаваите има повече застрашени типове от всеки различен американски щат, измежду които редки горски птици, охлюви и растителни типове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР