ХАРАРЕ, Зимбабве — Влиятелният вицепрезидент на Зимбабве каза, че правителството

...
ХАРАРЕ, Зимбабве — Влиятелният вицепрезидент на Зимбабве каза, че правителството
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на Зимбабве казва, че правителството ще блокира стипендия за ЛГБТК хора

ХАРАРЕ, Зимбабве — Влиятелният вицепрезидент на Зимбабве сподели, че държавното управление ще блокира университетска стипендия за млади ЛГБТК хора, ход на правозащитни групи разказа петък като увековечаване на хомофобските практики в африканската страна.

Стипендията за държавен университет за хора на възраст сред 18 и 35 години се спонсорира от GALZ, членска организация за LGBTQ хора в Зимбабве. Сдружението стартира да го предлага през 2018 година без произшествия. Но скорошна онлайн реклама, приканваща кандидатури, притегли изострен отговор от вицепрезидента Константино Чивенга, самопровъзгласил се за ревнив католик и бивш пълководец на армията.

В мощно дефинирано изказване в четвъртък вечерта, Чивенга твърди, стипендията беше „ директно предизвикателство “ към властта на държавното управление.

„ Нашите учебни заведения и институции за висше обучение няма да забавляват претенденти, камо ли да записват хора, свързани с такива извънземни, анти-животни, Организация на обединените нации -Африкански и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР