Хамас настоява Израел да освободи високопоставен палестински терористичен мозък и

...
Хамас настоява Израел да освободи високопоставен палестински терористичен мозък и
Коментари Харесай

Хамас настоява Израел да освободи терористичния организатор на много смъртоносни атаки Маруан Баргути в замяна на заложници

Хамас упорства Израел да освободи почитан палестински терористичен мозък и политически водач, който някои палестинци считат за фигура, сходна на Нелсън Мандела.

Като част от продължаващите договаряния за преустановяване на огъня с Израел, високопоставеният представител на Хамас Осама Хамдан прикани за освобождението на Маруан Баргути.

64-годишният Баргути беше водач на партията Фатах на починалия Ясер Арафат, главният политически противник на Хамас в Ивицата Газа.

Той беше задържан в Рамала на Западния бряг през 2002 година и излежава голям брой доживотни присъди за присъединяване си в голям брой смъртоносни офанзиви по време на второто палестинско въстание при започване на 2000-те.

„ Хамас желае да покаже на палестинския народ, че не е затворено придвижване. Те съставляват част от палестинската обществена общественост. Те се пробват да наподобяват виновни “, сподели Кадура Фарес, който оглавява палестинското министерство по въпросите на пандизчиите в окупирания Западен бряг, за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР