Халфът на Пирин - Аюб Абу - е сред най-добре

...
Халфът на Пирин - Аюб Абу - е сред най-добре
Коментари Харесай

Халф на Пирин разкри какво не му е достигнало, за да играе в Реал

Халфът на Пирин - Аюб Абу - е измежду най-добре представящите се играчи на " орлетата " от началото на сезона. Любопитно е, че той е един от футболистите в Първа лига, които имат най-сериозна визитка, преди да дойдат в България. 25-годишният мароканец е бил в школите на Барселона и Порто, а като експерт е бил в Хетафе, Райо Махадаонда и Реал Мадрид Кастиля. Беше в италианския СПАЛ, а преди да подпише с Пирин, направи усещане в отбора на Царско село. Аюб Абу даде изявление за " Мач Телеграф ".

Напоследък Пирин усъвършенства доста своите резултати. Ще съумеете ли да се спасите?

- Да, ние сме в зоната на изпадащите, само че това не значи нищо, има още доста мачове да играем и гледаме да вървим мач за мач.

 Като цяло по какъв начин е положението на вашия тим, приказвам от финансова страна?

- Състоянието на тима става все по-добро и този състав ще даде доста борба във втората фаза на шампионата. Не мога да кажа за финансовото положение, не е моя работа, а подготвителният развой е доста добър.

Разбирате ли се със съотборниците си, какво е мнението ви за тях?

- Разбирам се доста добре с всичките си съотборници, ние сме огромно семейство и постоянно се опитваме да си оказваме помощ, а това е доста значимо в един тим, както и в съблекалнята.

 Какви са усещанията ви от Благоевград, бихте ли останали да живеете тук?

- Впечатленията са доста положителни. Благоевград е доста хубав и привлекателен град. Дали бих живял за непрекъснато тук? Не знам към момента в полза на истината, знаете какво е във футбола, един ден си тук, а другия си другаде.

 Харесвате ли България?

- Да, несъмнено одобрявам България. За повторно играя във вашата страна.

 А в този момент да поговорим за кариерата ти... Ти си някогашен състезател на Реал Мадрид с доста мачове за " Б " тима. Защо не можахте да се установите?

- Да, играх в няколко тима, с изключение на Реал Мадрид, не съумях да се наложа, тъй като не вземах положителни решения, а в света на футбола е доста значимо да вземаш положителни решения и да си заобиколен от хора, които могат да оказват помощ.

 Все отново имаш името на Реал Мадрид на визитката си, а също така си и младеж на Барселона. Къде мислите, че се чувствате добре?

- Чувствах се добре на всички места, където играех, само че всичко това е в предишното, не пребивавам с мисълта за предишното, пребивавам в сегашното и бъдещето и в този момент просто виждам къде съм.

Сега на въпроса, който няма по какъв начин да не ти зададем: Реал или Барса?

- (Смее се) Винаги Реал Мадрид!

Преди Пирин си играл и в Царско село. Сякаш там впечатли с представянето си?

- Да, бях чартърен 5 месеца в Царско село, усещах се доста добре, с помощта на това време в Царско село познавам доста добре българското състезание и това ми оказа помощ да се приспособявам бързо.

След Реал Мадрид кариерата ти потегли надолу... СПАЛ, Райо Махадаонда. Съжаляваш ли, че не игра още веднъж за първия тим на " кралския " клуб?

- Не скърбя за нищо. Всичко, което се случва в живота, е с причина. Важното е, че не преставам да се боря всеки ден, с цел да реализира задачите си.

След Пирин накъде може да тръгне кариерата ти?

- Сега не мисля за това, концентрирал съм се единствено върху Пирин и да мога да дам най-хубавото от себе си във всеки мач.

 Какво е твоето занимание?

- Обичам да вървя измежду природата и да съм спокоен, време за отмора.

 Какво правиш в свободното време?

- В свободното си време през седмицата обичам да отивам на фитнес, с цел да упражнявам малко повече.
 Бившият кмет на Благоевград отговори на сегашния в обвиняванията му за Пирин
Бившият кмет на Благоевград отговори на сегашния в обвиняванията му за Пирин

Ето какво написа Илко Стоянов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР