Гвинея е поредният отбор, който си осигури място на 1/4-финалите

...
Гвинея е поредният отбор, който си осигури място на 1/4-финалите
Коментари Харесай

Байо направи разликата между Гвинея и Екваториална Гвинея

Гвинея е следващият тим, който си обезпечи място на 1/4-финалите за Купата на африканските народи, откакто победи Екваториална Гвинея с 1:0 с късен гол, дело на Мохмед Байо. В идващия стадий от шампионата Гвинея ще се изправи против спечелилия от двойката Египет - ДР Конго.

След скучновато първо полувреме на " Стад Аласан Уатара ", след почивката Морган Гилавоги опита шанса си след пас на Мохамед Байо, само че ударът му бе неакуратен.

В 55-ата минута Екваториална Гвинея остана с човек по-малко на терена, откакто Федерико Бикоро бе изпъден с пряк червен картон за жестоко нарушаване.

Минута по-рано пък гол на Мори Конате за Гвинея не бе зачетен поради засада.

Въпреки че бе с 10 души, Екваториална Гвинея получи правото да извърши дузпа в 69-ата минута, само че ударът на Емилио Нсуе срещна гредата.

Осем минути преди края на постоянното време Серу Гираси засече центриране в наказателното поле, само че вратарят на Екваториална Гвинея Хесус Овоно избави.

Драмата в мача стана цялостна в 8-ата минута на добавеното време, когато Ибрахим Диаките центрира добре в наказателното поле, където най-добре позициониран бе Мохамед Байо, който с глава порази вратата на Екваториална Гвинея и изпрати Гвинея на 1/4-финалите в шампионата за Купата на африканските народи.
 Нигерия - Камерун 2:0 в мач за Купата на африканските народи
Нигерия отстрани Камерун по пътя към 1/4-финалите в шампионата за Купата на африканските народи

Адемола Луукман означи двата гола за " суперорлите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР