Губернаторът на Флорида и републикански кандидат за президент Рон ДеСантис

...
Губернаторът на Флорида и републикански кандидат за президент Рон ДеСантис
Коментари Харесай

ДеСантис приветства близо 300 американци, евакуирани от Израел на летището в Тампа

Губернаторът на Флорида и републикански претендент за президент Рон ДеСантис и брачната половинка му Кейси ДеСантис посрещнаха стотици американци, които се прибраха от Тел Авив в неделя вечерта, откакто бяха блокирани дни наред в Израел от войната Израел-Хамас. Полетът, пренасящ 270 американци, кацна на интернационалното летище в Тампа, се споделя в известие на губернатора. Седем спомагателни евакуирани кацнаха в Орландо.

„ След като самолетът кацна в Тампа, евакуираните имаха достъп до запаси от голям брой държавни организации. Освен това губернаторът изпраща медицински консумативи, хигиенични артикули, облекла и детски играчки на Израел да помогне на засегнатите израелци “, се споделя в известието за новините.

Във видеоклип, оповестен в обществените медии, ДеСантис сподели: „ Тук сме на летището в Тампа. Имаме първия си полет на хора, избавени от Израел и той кацна. Над 260 души, които желаеха да се върнат в Съединените щати и не можаха да го създадат... тъй че ние се засилихме и поведехме. Щастливи сме, че можем да доставим това. “

Съединени американски щати. чиновници започнаха да провеждат чартърни полети за хилядите хванати в капан американци, първият от които кацна в Атина, Гърция, в събота. Полетите потеглят от интернационалното летище Бен Гурион.

Други фамилии, идващи в Ню Йорк и Ню Джърси в неделя, се качиха на полети в съботата, еврейският почивен ден, когато пътуването нормално е неразрешено. В този случай израелската самолетна компания El Al направи изключение за първи път от 1982 година

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че повече от 20 000 американски жители, блокирани в Израел и Газа, са се обърнали за помощ при овакантяване.

p>

DeSantis подписа изпълнителна заповед в четвъртък, с цел да позволи полети за превозване на поданици на Флорида в Израел назад до щата. Заповедта разреши на отдела за ръководство на изключителни обстановки във Флорида да върне жителите на Флорида вкъщи и да транспортира нужните доставки до Израел, се споделя в известието за новините.

Във Fox News в петък ДеСантис сподели, че стотици поданици на Флорида са блокирани в Израел и че страната координира избавителните старания с държавното управление на Израел. „ Искам да ги върна назад в щата Флорида, тъй че имаме подготвени самолети “, сподели ДеСантис.

„ Горд съм какъв брой бързо успяхме да активираме запаси и да създадем това, което федералното държавно управление не можаха да върнат жителите на Флорида и други американци назад вкъщи, да се съберат още веднъж със фамилиите си, гратис “, сподели ДеСантис в неделното известие за вести.

– Астрид Мартинес способства за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР