Групата на коалиция Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) в Общинския съвет

...
Групата на коалиция Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) в Общинския съвет
Коментари Харесай

Групата на ПП-ДБ в Общинския съвет в Плевен се разпадна

Групата на коалиция " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) в Общинския съвет (ОбС) в Плевен се разпадна.

В началото на днешното съвещание ръководителят доцент Иван Малкодански заяви, че е импортирано искане от доктор Павлин Стефанов за овакантяване на групата на ПП-ДБ. 

" След това искане той към този момент е самостоятелен общински консултант. Поради понижаване броя на общинските съветници в групата от трима на двама, а според нашият Правилник група в Общинския съвет може да бъде формирана най-малко от трима общински съветници, то и Наталия Цанева, и Людмил Софрониев също стават самостоятелни общински съветници ", разясни доцент Малкодански. 

Наталия Цанева е и заместник-председател на Общински съвет, което докара до въпрос в залата дали освен това състояние тя резервира поста си. Доц. Малкодански изясни, че заместник-председател се издига от група общински съветници и няма съображение той да бъде отстранен от този пост поради раздробяване на групата, в случай че има категорично предложение.

След тази смяна групите в Общинския съвет на осем, като най-многобройна е тази на ГЕРБ с осем общински съветници.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР