Григор Димитров ще научи днес първия си съперник за Мастърса

...
Григор Димитров ще научи днес първия си съперник за Мастърса
Коментари Харесай

Григор Димитров: Аз съм най-големият си критик

Григор Димитров ще научи през днешния ден първия си противник за Мастърса в Мадрид. Като девети подложен в схемата, българинът стартира от втория кръг и чака спечелилия от дуела сред Яник Ханфман и чеха Якуб Меншик.

Първата ни ракета се върна към една от най-паметните победи в кариерата си, пристигнала точно в испанската столица.

От общо 13 мача против рекордьора по трофеи от Големия шлем Новак Джокович, Григор Димитров е реализирал една победа. Тя е точно на шампионата в Мадрид през 2013 година

„ Дойдох по-рано в Мадрид и останах в един много подозрителен хотел. Когато разбрах, че ще играя с него, си споделих, че е време. Исках да печеля, с цел да имам пари за различен хотел. Исках да усетя града, разхождах се през целия ден. Дори не мислех толкоз, че би трябвало да играя вечерта. Беше една от тези специфични вечери. Перфектна температура, цялостни трибуни, беше необикновен мач и за двамата. Имаше дискусионни решения от моя страна. Нищо не чаках от този дуел “, показа Григор.

Той признава, че настройката да не влиза в дуелите с огромни очаквания е измежду главните фактори за сполучливото му показване в последните месеци.

От началото на 2024-та Димитров завоюва трофея в Бризбън и достигна до финалните конфликти на Мастърса в Маями. На шампионата в Марсилия и се завърна в топ 10 на света

„ Опитвам се да нямам никакви упования. Аз съм най-големият си критик. Какво ще реализира, в случай че единствено имам огромни упования? Трябва да изляза и да го направя на корта. Да съм в положително физическо положение и да съм добре квалифициран. Искаш да спечелиш всичко, само че просто да очакваш. Не, направи го “, сподели още Григор.

Най-предното класиране на Димитров на Мастърса в Мадрид е достигането до четвъртфинал през 2015, в който отстъпи на Рафаел Надал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР