Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство
Коментари Харесай

Григор Димитров елиминира Кокинакис и се класира за третия кръг на Откритото на Австралия

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия след победа против представителя на домакините Танаси Кокинакис с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4, съобщи Българска телеграфна агенция.

Победата е седма поредна за българина, откакто преди Мелбърн той победи с купата на шампионата в Бризбейн.

Димитров стартира стремително и завоюва с лекост първите два сета. Той реализира пробив в четвъртия гейм, след което взе подаването си и поведе с 4:1, с цел да затвори първия сет с 6:3.

Във втория Григор продължи да се забавлява на корта и направи пробив още в първия гейм, а по-късно още един за 4:1 и завоюва с 6:2.

Третата част стартира с 12-минутен гейм, в който българинът имаше три благоприятни условия за пробив, само че Кокинакис се измъкна и взе подаването си. и сподели, че няма да се съобщи без опозиция. Григор отрази брейкбол в четвъртия гейм и изравни за 2:2. В деветия гейм при сервис на Григор австралиецът съумя да пробие и да вземе сета с 6:4.

Това активизира Димитров, който бе твърдо решен да завърши мача в четири сета. Българинът пропусна късмет за пробив в третия гейм и още четири в петия, само че пробивът най-накрая бе осъществен в деветия гейм и Григор поведе с 5:4, а по-късно на собствен сервис завърши мача, траял три часа и половина.

В третия кръг Димитров ще срещне португалеца Нуно Боржеш, който изненадващо отстрани 23-ия в схемата испанец Алехандро Давидович Фокина със 7:6(7), 6:3, 6:3.

26-годишният португалец, 69-и в международната класация, за първи път в кариерата си доближава третия кръг на шампионат от Големия шлем.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР