Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Престижен успех! Григор Димитров елиминира №2 в света Карлос Алкарас

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис от сериите „ Мастърс “ в Шанхай с награден фонд 8,8 милиона $, съобщи Българска телеграфна агенция.
Поставеният под номер 18 Димитров изигра един от най-силните си мачове напоследък и отстрани лидера в схемата Карлос Алкарас с 5:7, 6:2, 6:4 по-късно повече от два часа игра и съумя са влезе в челната осмица на конкуренцията за втори следващ път, както и при последното си присъединяване през 2017 година.
С успеха 32-годишният хасковлия прекъсна серия от три загуби в три мача против Алкарас, като проработи 184 465 $ и 180 точки за международната класация, в която заема 19-ата позиция. За място на полуфиналите той чака номер 22 Николас Хари (Чили).
Димитров пропиля задатък от 5:3 в първия сет, който Алкарас обърна със серия от четири поредни гейма, с цел да запише седми следващ извоюван сет против българина.
Това не постави хасковлията, който още веднъж осъществя ранен пробив, а в следствие завоюва още един път подаването на противника си за 5:2, след което изравни резултата.
В решаващата трета част Димитров отново започва мощно, поведе с 3:1 и с доста солидна игра резервира преднината си до края.
Българинът няма победа против идващия си противник Николас Хари, от който е позволил две загуби в два мача до момента. За последно двамата играха в Женева по-рано през този сезон и чилиецът завоюва със 7:6(1), 6:1.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР