Григор Димитров постигна най-значимата си победа от началото на 2022

...
Григор Димитров постигна най-значимата си победа от началото на 2022
Коментари Харесай

Григор Димитров елиминира играч от Топ 10 за 1/4-финал в Монте Карло

Григор Димитров реализира най-значимата си победа от началото на 2022 година и се класира за 1/4-финалите на " Мастърс " шампионата по тенис в Монте Карло. В III кръг от първата за сезона конкуренция на клей от сериите " АТР 1000 " българският топтенисист (№29 в света) се оправи в два сета с намиращия се на 7-о място в ранглистата и подложен под №4 в схемата Каспер Рууд (Нор) - 6:3, 7:5 за час и половина на централния корт " Рение III ".

В целия мач Григор показва разнообразна игра, с която в допълнение затормози противника си, изглеждащ раздразнителен още от първия гейм. Подпомогнат и от голям брой непредизвикани неточности на норвежеца, 30-годишният хасковлия реализира два ранни пробива при започване на мача и при 5:2 сервираше за I сет.

Точно тогава обаче българинът позволи единственото си съмнение на свое подаване и разреши на Рууд да върне единия брейк. Само че скандинавецът незабавно съобщи още веднъж сервиса си, като изключително индикативен за психическото му положение беше смаш на мрежата на опразнен корт при сетбол, изпратил топката в навън и донесъл задатък от 1-0 за Димитров.

Втората част мина без пробиви до 12-ия гейм, в който международният №7 изостана с 0:40 след две следващи двойни неточности и съумя да отрази единствено първите два от трите следващи мачбола, които подари на нашия тенисист. За Димитров това беше 29-и триумф в кариерата против състезател от Топ 10 в 97-ия му мач против противник от елитната десетка.

За място на 1/2-финалите в Княжеството първата ни ракета ще спори с поставения под №11 Хуберт Хуркач (Пол) или Алберт Рамос-Виньолас (Исп). Двамата ще играят между тях по-късно през днешния ден.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР