Григор Димитров изигра най-добрия си мач от половин година насам

...
Григор Димитров изигра най-добрия си мач от половин година насам
Коментари Харесай

Григор Димитров елиминира световния №8

Григор Димитров изигра най-хубавия си мач от половин година насам и се класира за 1/4-финалите на тенис шампионата от категория " АТР 500 " във Виена. Първата ракета на България (№32 в ранглистата) изглеждаше изцяло видоизменен спрямо последните си участия и се оправи в два сета не с кого да е, а със международния №8 Андрей Рубльов - 6:3, 6:4 за 1:10 ч.

Стабилната и уверена игра на 31-годишния българин, изкара от равновесие руснака, който от своя страна позволи нетипично доста неточности и показва доста раздразнителност. На моменти Рубльов беше толкоз обезкуражен, че няколко пъти понечи да счупи ракетата си в корта, а един път изглеждаше подготвен да си раздра фланелката от гняв.

За Димитров това беше трети триумф от общо шест изиграни мача с 25-годишния московчанин и първи след 2018 година (оттогава нашият тенисист беше позволил две загуби без извоюван сет против този съперник). Също по този начин Григор записа две поредни победи за първи път след " Ролан Гарос " през май т. година, когато отпадна в III кръг.

Сега в своя трети мач в австрийската столица хасковлията ще спори за място на 1/2-финалите с Маркос Хирон (САЩ). 29-годишният американец отстрани във II кръг британеца Камерън Нори с 6:3, 6:4. Димитров и Хирон имат по една разменена победа в двата предходни мача между тях, и двата в I кръг на Откритото състезание на Франция - през 2021 година българинът взе първия сет, само че бе заставен да се откаже поради контузия в четвъртия, а през 2022 година реализира погром с 6:1, 6:1, 6:1.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР