Григор Димитров е първият финалист на турнира Мастърс 1000 в

...
Григор Димитров е първият финалист на турнира Мастърс 1000 в
Коментари Харесай

Григор Димитров елиминира Стефанос Циципас и се класира на финала на турнира Мастърс в Париж

Григор Димитров е първият финалист на шампионата " Мастърс 1000 " в Париж.

 

В полуфиналите в зала " Берси " българският тенисист победи с 6:3, 6:7(1), 7:6(3) поставения под номер 7 в схемата Стефанос Циципас от Гърция след 2 часа и 34 минути игра игра. По този метод Димитров се класира за едвам втория край на шампионат " Мастърс 1000 " в кариерата си след този в Синсинати през 2017 година, когато завоюва купата. Това ще бъде и втори край за него през годината след този в Женева, в който загуби от чилиеца Николас Хари.

 

Съперник на българина за купата ще бъде спечелилият от втория полуфинал. В него противници са шесткратният първенец в Париж и номер 1 в света Новак Джокович от Сърбия и Андрей Рубльов от Русия.

 

Димитров стартира по отличен метод днешния мач с Циципас. Българинът завоюва първите три гейма, а ранният му задатък от пробив му даде в допълнение успокоение. Българинът можеше да осъществя и втори пробив в първия сет, защото стигна до два сетбола в осмия гейм, само че Циципас съумя да се измъкне и да понижи до 3:5.

 

В идващия гейм, към този момент при собствен сервис, Димитров стигна до още един късмет да затвори сета и този път не го пропусна, с цел да вземе първата партия след 39 минути игра.

 

Вторият сет на мача стартира с замяна на лесни геймове за сервиращите. Това продължи до 4:4 гейма, когато Димитров се добра до първите благоприятни условия за пробив в сета. Българинът имаше два скрити мачбола, само че и при двата Циципас се оправи. 

 

Така втората част на мача трябваше да се реши от тайбрек. В него гръцкият тенисист поведе бързо с 3:0 точки и след броени минути завоюва втория сет след 7:1.

 

Първият сериозен миг за Григор Димитров при негов сервис пристигна в третия гейм на третия сет. Тогава българинът бе изправен пред закъснение от 15:40 и трябваше да отрази общо четири брейкбола, с цел да вземе подаването си. Това бяха и първите благоприятни условия за Циципас за пробив от началото на дуела.

 

След като мина през този миг, Димитров печелеше елементарно геймовете си, само че това правеше и Циципас. Така двамата тенисисти още веднъж се озоваха в зоната на тайбрека.

 

Този път обаче той се разви по противоположни сюжет, в който Димитров поведе с 5:0. Българинът направи няколко фантастични удара в последния гейм на мача, само че може би най-бляскавият от тях пристигна при мачбола, когато с бекхенд по късия диагонал не остави шансове на Циципас и победи след 7:3 точки.

 

За класирането си за финала Димитров ще вземе 487 420 евро от наградния фонд от 5,8 милиона евро, както и 600 точки за международната класация, в която от новата седмица ще се изкачи най-малко до 14-ото място.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР