Гръцкото министерство на туризма кани жителите на държавите в Европа

...
Гръцкото министерство на туризма кани жителите на държавите в Европа
Коментари Харесай

На узо и сиртаки: Гърция кани европейците на топло през зимата

Гръцкото министерство на туризма кани жителите на страните в Европа да дойдат да прекарат зимата в топлия климат на южната ни съседка, оповестява уеб сайтът makthes.gr.

Гърция стартира дейна акция за подкрепяне на своя туризъм и през идната зима. Целта ѝ е да притегли европейски пенсионери и младежи, които биха могли да работят от разстояние и да прекарат зимните месеци в страната, където разноските за отопление са пренебрежимо дребни спрямо останалата част на Европа.

„ Скъпи германци, елате да прекараме зимата на плажа “, беше заглавието на обява в онлайн изданието на BILD, която прикани искащите да прекарат зимата без... отопление в Гърция. „ Гърция предлага леговище на германци, които страдат от шока и страха от енергийната рецесия “, споделят гръцкият министър на туризма Василис Кокилиас и кметът на Хания, на остров Крит, Панайотис Симандиракис.

В Гърция интензивният сезон завършва в средата на септември, само че доста от най-южните острови одобряват посетители и през октомври и даже през ноември. Това лято най-съществените доходи на гръцкия туризъм пристигнаха от нарастването на немския пазар. До края на август броят на немските пасажери на интернационалното летище в Атина е с 29% по-голям, в сравнение с през същия месец на 2019 година В Родос са пристигнали с 25% повече немски туристи, а в Хания броят им е със 78% по-висок.

През първите три седмици на август летищата на Цикладските острови, на архипелага Додеканези и към Родос и Крит означиха с 16% повече пасажери, в сравнение с в предпандемичната 2019 година Тогава гръцката стопанска система е спечелила 18,2 милиарда евро от туризма, до момента в който за тази година прогнозите са за най-малко 20 милиарда евро.

В рекордната за туризма 2019 година Гърция е посетена от съвсем 31,3 милиона туристи и 2,6 милиона круизни пасажери. За тази година наблюдаващите на пазара чакат петпроцентно нарастване на броя на посетителите спрямо 2019 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР