Гранични полицаи от РДГП-Драгоман са задържали каналджия с мигранти, съобщиха

...
Гранични полицаи от РДГП-Драгоман са задържали каналджия с мигранти, съобщиха
Коментари Харесай

Гранични полицаи от Драгоман задържаха каналджия с мигранти

Гранични служители на реда от РДГП-Драгоман са задържали каналджия с мигранти, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Към 22:00 часа на 21 октомври чиновници на Регионална дирекция „ Гранична полиция “ са забелязали на третокласен път в местността Провалъц лек автомобил, движещ се към границата. В резултат на подхванатите тактически дейности колата е била спряна. Като пасажери в нея граничните служители на реда откриват 7 непознати жители – шестимама сирийци и един суданец. Сирийците са със статут на бежанци в България.

Установена е била самоличността на лидера, превозвал чужденците към границата – 33 –годишен гражданин на Монтана , без удостоверение за ръководство на МПС. При последвалите процесуални дейности в раницата на единия от сирийците, пътувал на седалката до водача, граничните служители на реда разкрили 9-милимитров револвер с пълнител и патрон в цевта .

Пистолет. Снимка: Министерство на вътрешните работи

Водачът и мигрантите са били арестувани , оръжието и автомобилът са били конфискувани. С разпореждане на районната прокуратура водачът е бил преведен в следствения арест. Той е бил притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане на РДГП-Драгоман с повдигнати обвинявания за осъществено закононарушение по член 281 от НК/за каналджийство/. Работата по случая продължава.

Със заповед на шефа на ГДГП гл. комисар Златанов граничните служители на реда, взели участие в задържането на групата, ще бъдат наградени .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР