Граничната полиция от Драгоман задържа каналджия с мигранти, съобщиха от

...
Граничната полиция от Драгоман задържа каналджия с мигранти, съобщиха от
Коментари Харесай

Граничната полиция от Драгоман задържа каналджия с мигранти

Граничната полиция от Драгоман задържа каналджия с мигранти, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. 

Към 22 часа на 21 октомври чиновници на Регионална дирекция „ Гранична полиция “ – Драгоман виждат на третокласен път в местността Провалъц лек автомобил, движещ се към границата. В резултат на подхванатите тактически дейности колата е спряна. Като пасажери в нея граничните служители на реда откриват 7 непознати жители – 6-ма сирийци и суданец.  ю

Сирийците са със статут на бежанци в България.

Установена е самоличността на лидера , превозвал чужденците към границата  - 33 –годишен гражданин на Монтана, без удостоверение за ръководство на МПС. При последвалите процесуални дейности в раницата на единия от сирийците, пътувал на седалката до водача, граничните служители на реда откриват 9-милимитров револвер с пълнител и патрон в цевта.

Водачът и мигрантите са арестувани, оръжието и автомобилът са конфискувани.
 Министерство на вътрешните работи
С разпореждане на районната прокуратура водачът е преведен в следствения арест. Той е притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане на РДГП-Драгоман с повдигнати обвинявания за осъществено закононарушение. 

Със заповед на шефа на ГДГП гл. комисар Златанов граничните служители на реда, взели участие в задържането на групата, ще бъдат наградени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР