Гражданската инициатива Синя София издига Вили Лилков за кандидат-кмет на

...
Гражданската инициатива Синя София издига Вили Лилков за кандидат-кмет на
Коментари Харесай

Синя София и Вили Лилков излизат заедно в битката за домоуправител на София

Гражданската самодейност " Синя София " издига Вили Лилков за кандидат-кмет на София за идните локални избори наесен . Местният избор ще се организира на 29 октомври. Към " Синя София " другарска ръка протягат БЗНС-София, КОД, " Демократично деяние ", Национална движение „Симеон Втори" изрекоха поддръжка, Съюзът на репресираните и Българският либерален конгрес. Разговорите не престават и с други политически партии.

Кандидатът за кмет на София Вили Лилков съобщи на конференция в Българска телеграфна агенция, че следва създаване на дясна политическа опция за явяване на локалните избори в София. Създаването на коалиция " Синя София " ще влезе в диалози с десни партии и с жителите за основаването на обща коалиция , с която ще се записват дружно на идните локални избори. Ще бъде показана цялостна листа за общински съветници с кандидатури за всички 24 региони в София и на всички обитаеми места към София.

В началото на септември ще бъде показана програмата за ръководство на София . Вили Лилков си слага за цел София да е град, който да подсигурява сигурност, високо качество на живот и освободен от олигархичните клиентелни мрежи на общината, прелъстителен за вложения, отворен за познание, нововъведения и зелена стопанска система. София да е град на културното разнообразие и освободен от комунистическата символика, настоя Лилков.

" Време е за смяна, която да трансформира София от град на национално равнище в град от европейско значение. София към момента живее в 20 век, време е градът да влезе в 21 век и да се трансформира в европейски център във всички направения ", акцентира Вили Лилков, който благодари на партия КОД, че е застанала зад него.
 Вили Лилков желае да вкара София в 21 век
Вили Лилков желае да вкара София в 21 век

За проблемите на София би трябвало да се приказва професионално, а освен за ширината на фугите и разместените плочки

Вили Лилков добави, че ГЕРБ са длъжни да се явят със личен претендент на локалните избори, с цел да защитят това, което са създали за 18 години за София. Той чака ГЕРБ да имат собствен претендент за кмет, само че не би отказал симпатизантите на групировката на Бойко Борисов да го поддържат. " Синя София " ще имат лична кандидатура за ръководител на Столичния общински съвет.

" Кметското място не е място, на което някой занапред би трябвало да се учи и да се упражнява . Имам стотици неща, които съм направил за града и могат да ги покажа на синовете си с горделивост. Аз съм представител на тези, които не желаят и не могат да се примирят, че Държавна сигурност ще постави печата на 34 години преход в България под някакви пояснения за наивници. Аз съм избрал ролята на човек, който ще прояви храброст, увереност и подготвеност за София ", безапелационен бе той.

Лилков добави, че не е мястото диалогът за от 3 март с 24 май, да стане като предложение в дебата за.

Председателя на КОД и някогашен здравен министър Петър Москов добави, че " Синя София " е армията, която би трябвало да се опълчи на избрани неща. Целите на " Синя София " са Вили Лилков да бъде идващият кмет на София, да има мощна политическа група в Столичния общински съвет, да предлагат и повдигнат мощни кандидатури за районни кметове и да имат оптимален брой кметове на обитаеми места на територията на Столична община. Ще структурираме цялостния боеприпас за борба такава, каквато има потребност " Синя София ", акцентира Москов.

Той дефинира като арогантна проява  и " Спаси София " за претендент за кмет. С тази кандидатура ни оповестяват, че Държавна сигурност още веднъж желае да се върне в София през локалната власт. Тези хора ни оповестяват, че сегашното и бъдещето е обвързвано с тъмното българско минало, а разказът за отхвърли от Държавна сигурност и пипалата на предишното не е роман за предишното, а е роман за днешния ден, уточни Москов.
 Лилков не отхвърля поддръжка от ГЕРБ, само че счита, че би трябвало да имат личен претендент
Лилков не отхвърля поддръжка от ГЕРБ, само че счита, че би трябвало да имат личен претендент

ГЕРБ са длъжни да се явят със лична кандидатура в София

Той открои, че от другата страна за конкуренцията за локалните избори са ГЕРБ, които били определени да скъсат алените мафиотски пипала, само че станали част от използването на машината. Има два модела свързани с предишното и " Синя София " е опция за всички хора, които не виждат алтернативата в другите два модела - на ПП/ДБ и на ГЕРБ/СДС.

" Синя София " е борба по тази причина София да бъде град, който се ръководи с друго схващане, с цел да може да се трансформира в сигурен и комфортен дом, а не да бъде жертва на олигархични схеми. След днешния ден софиянци имат личната си синя опция, акцентира Москов.

Той добави, че това, което прави " Синя София " се развива от ден дневно, а всяко нещо, което няма какво да крие и няма второ дъно зад себе си, е обречено да победи. Това, което забавлява Москов е изказванията за комфортен претендент, само че комфортен за кого?, запита някогашният здравен министър.

Иван Сотиров добави, че би трябвало да се върне възприятието за правдивост в страната. София би трябвало да стане перла като развитите европейски столици. Вили Лилков и Синя София имат силата да го създадат, сигурен е Сотиров. Той посочи, че останалите претенденти за локалните избори ще се опитат да вкарат Вили Лилков в дербито, че кандидатурата е обслужващата.

Иван Стамболов-Сула добави, че Лилков не е пристигнал да се бори със змея и да освобождава девойката (в случая града), а е пристигнал да се бори за София. Вили Лилков дава отговор на две огромни условия за кмет на София: да бъде един домоуправител, който знае къде са бушоните и водомерите, както и да бъде политик. Вили Лилков има силата да върне идеалистичните времена, които кореспондират с достойнството, счита Иван Стамболов.

Сула посочи, че Вили Лилков няма да разцепи дясното. Десницата е характерна с това, че е антикомунистическа. Благодарение на качествата на Вили Лилков и човек с политическа визия като резистентен политик, за Сула проф. Лилков е находка и би било огромна неточност, в случай че не стане идващият кмет на София.

Сред останалите участници в конференцията участваха още доктор Любомир Канов, Мартин Табаков, лекар Ирена Тодорова, Стефан Москов, Людмила Андровска, Георги Папакочев, Росен Елезов и Владо Боянов.
 Вили Лилков е номиниран за кмет на София от предприемчив комитет
Вили Лилков е номиниран за кмет на София от предприемчив комитет

Втора номинация от дясното политическо пространство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР