Говорителят на Световната здравна организация Майк Райън каза, че високите

...
Говорителят на Световната здравна организация Майк Райън каза, че високите
Коментари Харесай

СЗО за COVID-19 в Северна Корея: „Притеснително е, ако не използват наличните средства“

Говорителят на Световната здравна организация Майк Райън сподели, че високите равнища на предаване на ковид измежду неимунизирани хора, какъвто е казусът в Северна Корея, съставляват по-висок риск от нови варианти на вируса.

„ Със сигурност е обезпокоително, че страните не употребяват средствата, които в този момент са налични “, сподели Райън.

Той напомни, че СЗО неведнъж е казвала, че там, където има непроверено предаване, постоянно има по-висок риск от нови варианти на вируса.

Припомняме, че минимум един човек е умрял от COVID-19 в Северна Корея, а към 187 000 са сложени под карантина след проявени признаци.

В страната има и шестима умряли с грипоподобни признаци, като за един от тях е потвърдено, че е бил инфектиран с Омикрон разновидността на ковид.

Според КЦТА от края на април в Северна Корея се популяризира избухливо болест с тресчица, чийто генезис не може да бъде открит.

Към март Северна Корея не беше уведомила за нито един случай на COVID-19, съгласно Световната здравна организация (СЗО), като също по този начин няма публични данни за имунизирани против заболяването севернокорейци.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е разпоредил “строг локдаун” в градовете и окръзите, с цел да се предотврати разпространяването на ковид, като също по този начин е оповестил, че ще бъдат мобилизирани медицинските ресурси за изключителни обстановки.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР