Гореща вълна обхваща Китай, като жителите на страната прибягват до

...
Гореща вълна обхваща Китай, като жителите на страната прибягват до
Коментари Харесай

Гореща вълна с температури над 40-градуса обхваща Китай

Гореща вълна обгръща Китай, като жителите на страната прибягват до бомбоубежища и публични фонтани, с цел да се разхладят.

84 града в сряда са с издадени предизвестия червен код от най-високо равнище.

Това значи, че се чака температурите да доближат над 40 градуса по Целзий през идващите 24 часа, съгласно националната метеорологична администрация.

 

Властите издадоха предизвестия и за райони, вариращи от централната провинция Шанси до източната крайбрежна провинция Дзянсу. Според Централната метеорологична обсерватория, в провинциите Джъдзян, Съчуан и Юнан температурите също могат да се повишат над 40 градуса по Целзий в сряда.

Градусите се подвигат от няколко дни - Шанхай разгласи червен код в неделя за първи път тази година, защото термометрите във финансовия център демонстрираха 40 градуса по Целзий, съгласно държавния таблоид The ​​Global Times.

Шанхай е претърпял единствено 15 дни с температури над 40 градуса, откогато градът се водят записи през 1873 година, уточни Шанхайската метеорологична работа в неделя, представена от CNN.

Търгоците в града оповестиха за скок в продажбите на сладолед, пъпеши и раци, охладени в алкохол - известно ядене през лятото. В парк за диви животни в Шанхай осем метрични тона лед се употребяват всеки ден, с цел да поддържат убежищата на лъвове, панди и други животни хладни.

Други елементи на страната, като да вземем за пример места в югозападния басейн на Съчуан, също записаха рекордно високи температури тази година, съгласно The ​​Global Times.

В град Чунцин покривът на музей се " разтопи ", като обичайните китайски плочки изскочиха, защото топлината разтвори катрана. Градът употребява цистерни с вода в опит да охлади пътищата.

Жителите на страната се пробват да се разхладят по разнообразни способи. В неделя големи тълпи в град Циндао, в източната провинция Шандонг, се стекоха на плажа, 

В Нанкин, провинция Дзянсу, жителите се насочиха към бомбоубежища, с цел да избягат от жегата. Те четяха вестници и гледаха телевизия в оборудваните с Wi-Fi бункери от войната.

Централната метеорологична обсерватория изиска от локалните управляващи да наложат ограничения за попречване на топлинни удари и пожари. Жителите би трябвало да заобикалят действия навън и да вземат защитни ограничения - изключително деца, възрастни хора и хора със здравословни проблеми.

Лятото на контрастите в Китай тази година донесе безпорядък както поради горещите талази, по този начин и поради изобилните превалявания. Властите, базирайки се на изменението на климата, предизвестяват за вероятни бедствия от средата на юли - нормално най-горещото и влажно време на годината.

Миналия месец елементи от Южен Китай бяха наранени от най-обилните дъждове от 60 години насам, като съвсем половин милион души пострадаха от наводнения и свлачища в южната провинция Гуангдонг. Повече от 177 000 души бяха принудени да се реалокират, като домовете и реколтата на доста семейства бяха унищожени.

Годишният сезон на наводненията в Китай обичайно стартира през юни и нормално е най-тежък в гъсто обитаемоте селскостопански региони по поречието на река Яндзъ и нейните притоци. Той обаче става все по-интензивен и рисков през последните години, като специалистите предизвестиха, че изменението на климата може да утежни нещата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР