Голямо празнуване – голямо нещо, ама 2 в 1, като

...
Голямо празнуване – голямо нещо, ама 2 в 1, като
Коментари Харесай

Седмицата: Квачката Корнелия VS папуняка Киро

Голямо празнуване – огромно нещо, но 2 в 1, като задаващите се избори през юни! Вместо да честваме (гласуваме) два пъти – единствено един път, че този път Великден се падна на 5 май, а Гергьовден си е непрекъснато на 6-и. Не всички обаче са прецакани – вижте я Корнелия Нинова, да вземем за пример, като стартира от 1 май и не се спря 3 в 1. Празнуването й можеше да е и 4 в 1, отбелязвайки отново на 5 май и 206-годишнината от рождението на най-видния зложелател на капитализма Карл Маркс. Ама не – на същата е роден и баш врагът й с партиен билет Сергей Станишев, какъв ти празник.

Но пък и 3 в 1 стига, та да си разгласи за следващ път многомандатната лидерка на Българска социалистическа партия следващото по този начин да се каже разквачване. Да си покаже полога, кви ще ги мъти тоя път и предизборно-изборно, и следизборно, но за нейния „ избор “ – идващ мандат отпред на „ родната “ й партия.

И сподели си Корнелия яйцата – тия великденските, само че нашарени да му държат влага на гласоподавателя чааак до изборния 9 юни. Чукна им ги сиреч в главите Нинова, като преди този момент на 1 май им подгря мозъците с сякаш голямо ляво обединяване. Същото което и до момента ползваше та да се счита, че Българска социалистическа партия не е сама като кукувица, а си има квачка-обединителка отпред.

Само дето лидерката още веднъж прекали с кошницата. Препълнена догоре като за начало на нова петилетка. А то и де факто, и де юре кошничките на Българска социалистическа партия - полозите, откогато ги плете Корнелия Нинова, все по-малко яйца люпят. Ако незабавно след края на петилетните проекти, след разпердушинването на соца, и по над 100 – дори 125 депутата излюпваше Столетницата в Народното събрание, в този момент „ лявото “ на Нинова качва толкоз само на Бузлуджа с безвъзмездни рейсове и кебапчета. В Народното събрание представителството е сведено до предпоследна мощ с по 20 и няколко леви избраници. Като за идващото юбилейно 50-о Народно заседание прогнозите са за най-много 20. И то съгласно проучвания преди в битката „ за лявото “ да се включи настрана следващата предизборната сглобка на Мая Манолова – този път с новата лява „ работническа класа “ на Ваня Григорова.

Отвсякъде видяно Корнелия няма от кое място да извади още яйца, та да си застрои политпартийната чорба. А повече от несъмнено МаяМа и ВаняГриг ще й пернат и изпържат пред очи(те) й от личните червени яйца на Нинова.

Има обаче един вид да се разкудкудяка квачката, че е снесла, че и измътила повече от 20 яйца. Тип нещо като полет над кукувиче гнездо е методът – да окраде нечий непознат полог. Само дето опцията е единствено една – от яйцата на ПП-ДБ да пристигна приходът, по-конкретно от ПП-тата. Още повече, че към този момент се и случи напълно неотдавна – на локалните избори лани есента. Тия добавени „ нови “ гласове, с които и до през днешния ден Нинова се хвали, бяха все някогашни за Политическа партия, още по-бивши за самата Българска социалистическа партия.

И съгласно социолози и политолози „ динамичността “ във вота на 9 юни се обрисува единствено в тая посока – смяната може да е само „ ерозия в поддръжката за Политическа партия “. В същото време „ ГЕРБ-СДС резервира първа позиция с мъчно преодолима отдалеченост от втория “. Но пък вторият въобще не е несъмнено, че ще е отново ПП-ДБ. Понеже всякаквите сондажи към този момент сочат, че се „ образува група от 3 обединения - ПП-ДБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, в

която не може да се каже сигурно кой ще е на второ, трето и четвърто място “. Разликата сред тях е в така наречен статистическа неточност от към 3%. Като „ крайният победител “ – кой в действителност ще е втори ще зависи от предизборната акция.

Та ето това е шансът в полога на Корнелия Нинова и тя да отлепи от предпоследното, а може и последното място. Които даже не са й напълно сигурни, че има възможност въобще и да не влезе Българска социалистическа партия (КорНи) в парламентарния курник. Затова е и всичката тая пух и перушина дето хвърчи откъм алената лидерка във всички направления.

И по този начин огромното надцакване за изборни яйца крепко се обрисува сред Българска социалистическа партия и Политическа партия. Между квачката Корнелия Нинова и петела Кирил Петков. Ама не подобен баш петел дето е наясно по кое време, по какъв начин и какви ги кукурига. Че и на страдащите от кокоша слепота към този момент им просветна пернатият тип на съпредседателя на Политическа партия. Квачката Корнелия в действителност ще мери сили с „ циганско петле “ – птица по-известна като папуняк. На която най-отличителното в оперението е присъщата за него е качулка. Която е от преносими пера, които изправя в символ на страсти, даже и в полет – съвсем политпартийните и най-много властови „ страсти “ на простоКиро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР