Голям скандал с руско участие се оформи на Зимните олимпийски

...
Голям скандал с руско участие се оформи на Зимните олимпийски
Коментари Харесай

Скандал около рекорда на Русия във фигурното парзаляне - ще отнемат ли титлата им?

Голям скандал с съветско присъединяване се оформи на Зимните олимпийски игри в Пекин . Според информация на " Inside The Games " съветският тим по фигурно пързаляне, който завоюва купата в конкуренцията, не получава медалите си поради заловен с допинг техен член.

Ситуацията се разиграва към 15-годишната Камила Валиева, която първа в историята направи четворен аксел на олимпийски игри точно в Пекин ( ВИЖТЕ ВИДЕО С С РЕКОРДА ТУК ).

Заради неразрешено вещество в организма на младата кънкьорка обаче се появиха спекулации, че тимът може да бъде лишен от купата си и да бъде осъден съгласно китайския устав.

Camila Valieva, que con 15 años logró por primera vez en la historia un salto cuádruple en los #Olympics2022, dio positivo por una sustancia prohíbida, está en duda su participación en las competencias individuales. pic.twitter.com/ceejKmIuxF
— Alfonso Hernández (@AlfonsoH) February 9, 2022

Руското издание " Чемпионат " обаче твърди, че според разпоредбите на Световния антидопингов кодекс състезател, който е под 16-годишна възраст все още на нарушаването на антидопинговите правила, е " предпазено лице " и не може да бъде публично разпознат, в случай че е нарушил разпоредбите.

На този декор съветската фигуристка Камила Валиева се яви на подготовка в четвъртък, само че абсурдът се разраства:
Китайска тенисистка първо се оплака от полово принуждение, след това отхвърли - притиска ли я властта?
Китайската тенис звезда Пенг Шуай дефинира като " голямо неразбирателство " нейна обява, в която е направила обвиняване за полово на...
Прочети повече
" Като цяло, Камила Валиева е в сигурност! И с тази вест, Камила направи четворен дебелак тъкмо пред мен. Добре, че всичко приключи по този начин ", написа журналистът Владислав Жуков, който е в китайската столица.

" Камила не е отстранена от присъединяване в Игрите . Очакваме публично изказване от Международния олимпийски комитет. Относно връчването на медалите в отборния шампионат, то датата също би трябвало да бъде избрана от МОК ", съобщи пресаташето на ФФККР Олга Ермолина, представена от " Евроспорт ".

Същевременно, представителят на МОК Марк Адамс отхвърли да разяснява абсурда и да внесе изясненост по проблема. 

Как се развива абсурдът от Зимните олимпийски игри, може да наблюдавате в уеб страницата SportLive.bg !

Още от ОЩЕ СПОРТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР