Главният секретар на МВР Ивайло Иванов поднесе извинения - своите

...
Главният секретар на МВР Ивайло Иванов поднесе извинения - своите
Коментари Харесай

МВР се извини на арестувания фоторепортер Веселин Боришев

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов сервира извинения - своите и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, на фоторепортера на Клуб Z Веселин Боришев, който беше задържан в петък вечерта, тъй като снимал служители на реда преди митинга против избора на Иван Гешев за основен прокурор, заяви Клуб Z.

Боришев прекара нощта в килия в Първо районно ръководство в столицата, като на сутринта съдът се произнесе, че карцерът не е оневинен.

Главният секретар се е срещнал с основния редактор на Клуб Z Светлана Джамджиева. След като са разискали обстановката и случая, Ивайло Иванов е пояснил, че е разпоредена инспекция по случая.

Главният секретар се е съгласил, че не е демонстрация на безчинство да снимаш служител на реда по време на осъществяване на служебните му отговорности, както и че Указ 904 от 1963 година за битка с дребното безчинство е морално стар и неудобен 54 години след основаването му.

Премиерът Бойко Борисов, който също е разговарял с Клуб Z, е заречен да провежда дружно с правосъдния министър законодателна самодейност въпросният декрет да бъде модифициран или отстранен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР