Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън заведе в понеделник дело

...
Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън заведе в понеделник дело
Коментари Харесай

Заради лицевото разпознаване във Facebook Тексас съди Meta

Главният прокурор на Тексас Кен Пакстън заведе в понеделник дело против Meta Platforms Inc., компанията майка на Фейсбук, заяви " Уолстрийт джърнъл ", представен от БНР.

Тексас упреква Фейсбук, че дългогодишната и в този момент прекратена приложимост на технологията за различаване на лица е нарушавала в продължение на десетилетие отбраната на поверителността в този щат във връзка с персоналните биометрични данни.
Експерт: Facebook няма да бъде спрян в Европа, никой не е обезпокоен
На 7-ми февруари Марк Зукърбърг заплаши да спре достъпа до Facebook и Инстаграм за цяла Европа, а повода е неналичието на позволение да п...
Прочети повече
В изказване на Пакстън се показва, че снимането от страна на компанията на лицевата геометрия на фотоси, които потребителите са качвали от 2010 година до края на предходната година, е довело до " десетки милиони нарушавания " на закона на Тексас.

" Фейсбук скрито събира най-личната информация на тексасците – фотоси и видеоклипове – за личната си корпоративна облага. Законът на Тексас не разрешава от повече от 20 години насам такова събиране на данни без осведомено единодушие. Докато елементарните тексасци са употребявали Фейсбук, с цел да споделят почтено фотоси на обичани хора с другари и семейство, в този момент знаем, че Фейсбук безочливо е пренебрегнал законите на Тексас през последното десетилетие ", споделя още Пакстън.

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР