Главният прокурор Иван Гешев бе посрещнат сърдечно за Рамазан Байрам

...
Главният прокурор Иван Гешев бе посрещнат сърдечно за Рамазан Байрам
Коментари Харесай

Почерпиха Гешев с ръчно точена баклава за Байрама

Главният прокурор Иван Гешев бе посрещнат сърдечно за Рамазан Байрам в пловдивския квартал " Столипиново ".

Почерпиха го с парче ръчно точена саралия и шербет.  От сладкишите на локалните пробваха говорителката му Сийка Милева и пловдивските прокурори Румен Попов, Ваня Христева и Петър Петров, които ги придружиха, съобщава  " 24 часа ".
-->
Срещата се състоя в сърцето на гетото - улица " Сокол ", където постоянно шуртят води по улиците и се търкалят отпадъци. Този път обаче пространството беше изчистено.

" Човекът пристигна да види дали се чисти в квартала, пита ни за битови проблеми и говорихме за образованието измежду подрастващите ", изясни локалният водач на Движение за права и свободи Али Байрам, който участва на срещата.

" Трябва да повишим качеството на обучение на децата ни, тъй като след 8 клас те не могат да се осъществят. Тази десегрегация би трябвало да спре и тогава всички останали проблеми няма да бъдат настоящи. Не може в едно учебно заведение да има 30 деца от малцинствата и те да си поддържат връзка на майчиния език. 1 -2% от приключилите 8 клас по-късно се осъществят или не престават да учат ", разяснява още градският водач на Движение за права и свободи и общински консултант, представен от БНР.

Според формалното известие на прокуратурата, Гешев е посетил " Стопилипоново " и се срещнал с локални поданици, с цел да се запознае с проблемите им и да обсъдят битовата престъпност и дискриминирането. Той е употребявал случая да поздрави мюсюлманската общественост във връзка празника Рамазан Байрам и да им пожелае здраве, благополучие и берекет във всеки дом.

" Местните поданици изказаха благодарност за подхванатите дейности по слагането на контейнери за боклук и почистването на квартала след осъществена от страна на Окръжна прокуратура - Пловдив инспекция ", написа още в известието на прокуратурата.

Проверката беше разпоредена преди месец от Гешев, вследствие на която в региона бяха сложени в допълнение съдове за боклук.

След столипиновската аудиенция основният прокурор и пловдивските му домакини се разходиха в квартал " Капана " и седнаха в едно от заведенията да обядват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР