Гигантски крокодил, който тероризиа местните с месеци в Корделия, Австралия,

...
Гигантски крокодил, който тероризиа местните с месеци в Корделия, Австралия,
Коментари Харесай

Заловиха гигантски крокодил на брега на река Хърбърт в Австралия, тероризирал местните с месеци

Гигантски крокодил, който тероризиа локалните с месеци в Корделия, Австралия, най-сетне бе хванат. Това написа американското новинарско списание Newsweek.

Събитията се развиват в края на месец март, като крокодилът е тероризирал локалните поданици в продължение на месеци. Влечугото било хванато на брега на река Хърбърт преди седмица. Неговата дължина е над 4 метра.

" Той стартира идва и да кръжи към брега “, споделя Лаурънс Пертичато пред ABC.  

" Цял живот пребивавам тук и съм привикнал с крокодилите, само че имам вътрешно чувство, когато някой от тях съставлява заплаха.

Бяхме много обезпокоени от появяването на този крокодил. Откакто се появи не съм си разрешавал да излизам на лов на риба “, споделя още той.

Пертичато се свързва с локалните управляващи. След като получават сигнала му, на тях им лишава близо месец, с цел да съумеят да уловят животното.

Крокодилът най-вероятно е бил соленоводен. Техният хабитат е естуарите и реките в Индо-тихоокеанския район - главно в Индия, Югоизточна Азия и Австралия. Те са най-големите крокодили от своя тип, като размерът им може да доближи до 6 метра. Статистиката сочи, че над 1000 души са станали жертва на този тип крокодили.

От 2018 до през днешния ден трима души са ставали жертва на влечугите на континента. В Австралия има близо 200 000 от тях.

Властите в последна сметка съумяват да уловят крокодила. При залавянето му той се бунтува и издава мощни звуци. Местните обаче се усещат към този момент доста по-спокойни поради това, че огромното животно към този момент не е измежду тях.

Експертите предизвестяват обаче, че крайбрежията на реката Хърбърт не стават по-сигурни и молят хората да внимават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР