Германското министерство на вътрешните работи съобщи днес, че претърсва 54

...
Германското министерство на вътрешните работи съобщи днес, че претърсва 54
Коментари Харесай

Мащабна акция на германската полиция заради дейността на ислямския център в Хамбург

Германското министерство на вътрешните работи заяви през днешния ден, че претърсва 54 обекта на територията на седем федерални провинции, свързани с ислямския център в град Хамбург, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Има съмнения, че ислямският център в северния немски град е забъркан в осъществяването на дейности против конституционния ред и в поддръжка на ливанско придвижване " Хизбула ", посочи вътрешното министерство.

По-голямата част от над 3278-те закононарушения, осъществени в Германия и стимулирани от офанзивата на " Хамас " в Израел и войната в Газа, се дължат на идеология, привнесена от други страни, съобщи в това време ДПА, като се базира на данни на немската полиция.

По данни на немското федерално министерство на вътрешните работи " задгранична идеология " е евентуална причина за 2350 от тези политически стимулирани закононарушения, което се равнява на над 71% от тях. Освен това 304 закононарушения са осъществени въз основата на религиозна идеология, като да вземем за пример исляма.

В 155 случая полицията подозира десни претекстове за закононарушенията, а лявата идеология евентуално е била мотив за 18 случая. Общо 451 закононарушения не са причислени към нито една от тези категории. Полицията най-често записва вреди по имущество, подстрекаване към ненавист и закононарушения, свързани с оказване на опозиция.

Разследването се отнася за интервала от 7 октомври до 14 ноември. Полицията употребява термина " задгранична идеология ", когато има признаци, че нерелигиозна идеология, произхождаща въпреки това, е била решаваща при осъществяването на закононарушението, като националността на причинителите не се взима поради в изследването.

Броят на случаите, в които е забъркано принуждение, е в " средата на трицифрения диапазон ", като множеството от тях се отнасят до оказване на опозиция по отношение на демонстрации. Общият брой на закононарушенията, осъществени по време на прояви след нападението на радикалната формация " Хамас " в Израел, не става прочут от листата на полицията.

Въпреки това министерството на вътрешните работи посочи, че данните от изследването са условни.

" Те подлежат на промяна, следващи отчети и промени, което води до отклонения в оповестените данни ", разясни ведомството.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР