Германският химик Йоханес Каргес ще бъде удостоен с наградата Паул

...
Германският химик Йоханес Каргес ще бъде удостоен с наградата Паул
Коментари Харесай

Германски химик ще получи награда за обещаващи изследвания в областта на химиотерапията

Германският химик Йоханес Каргес ще бъде почетен с премията " Паул Ерлих и Лудвиг Дармщетер " за млади учени за 2024 година, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на фондацията, която я присъжда.

Според фондация " Паул Ерлих " проучванията на 31-годишния химик могат фрапантно да понижат страничните резултати на химиотерапията за лекуване на рак и доста да покачат нейната успеваемост.

Йоханес Каргес управлява изследователска група в Рурския университет в Бохум, Германия.

Наградата се присъжда за изключителни достижения в региона на биомедицинските проучвания. Паричната ѝ равноценност в размер на 60 000 евро би трябвало да бъде употребена за цели, свързани с научни проучвания. 

Работата на химика е съсредоточена върху химиотерапията против рака, която включва потреблението на цитостатични медикаменти, които пречат на раковите кафези да се разделят и по този метод на умножаването им. Тъй като медикаментите потискат и деленето на здравите телесни кафези, те са свързани със съществени странични резултати. 

В отговор на въпроса по какъв начин селективно да се задействат цитостатичните медикаменти, Каргес предлага да се употребяват наночастици, които са прекомерно огромни, с цел да обхванат в хубавичко тъкан, само че са задоволително дребни, с цел да се промъкнат сред раковите кафези. Наночастиците разполагат с вградени приемници, които се задействат от светлинни сигнали.

" Поради тази причина дълго време хората търсеха метод да накарат цитостатичните медикаменти да работят единствено в раковите кафези ", се споделя в прессъобщение на фондацията. В него по-добре ориентираните медикаменти са оприличени на " вълшебни патрони ", които могат " да лекуват единствено заболяването, без да вредят на останалата част от тялото ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР