Германският град Хамбург е готов отново да кандидатства за домакинство

...
Германският град Хамбург е готов отново да кандидатства за домакинство
Коментари Харесай

Хамбург планира отново да кандидатсва за домакинство на олимпийски игри

Германският град Хамбург е подготвен още веднъж да кандидатства за домакинство на олимпийски игри, в случай че този път жителите разрешат това да се случи, написа ДПА.

Плановете бяха оповестени след сключване на меморандум сред Германската олимпийска конфедерация (ДОСБ) и държавното управление на страната.

Хамбург бе претендент и за Летните олимпийски игри през 2024-а година, само че уредниците бяха спрени с референдум и за хазаин бе разгласен Париж. Сходна бе ориста и на Мюнхен, който пък искаше Зимната Олимпиада 2022, която в последна сметка бе проведена от Пекин.

" Ако Хамбург бъде определен за представител на немска кандидатура, жителите още веднъж ще дефинират ориста й с референдум ", съобщи спортният министър на Хамбург - Анди Гроте, представен от ДПА.

Според офиса на Гроте референдумът за кандидатурата ще бъде проведен паралелно с парламентарните избори през месец октомври 2025-а година.

Домакин на Олимпиадата през 2032-а година ще бъде Бризбейн, което оставя благоприятни условия за Хамбург за 2036-а или 2040-а година, или пък за идни зимни Игри.

Организаторите на кандидатурата чакат някои от надпреварите да бъдат провеждани в градове, разнообразни от Хамбург, защото няма да бъдат строени нови уреди. Берлин, Лайпциг, Мюнхен и област Рур, където са Кьолн, Дюселдорф, Дортмунд, Есен и други също са измежду евентуалните претенденти.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР