Германия възнамерява да предложи от 1 септември прилагане на бустер

...
Германия възнамерява да предложи от 1 септември прилагане на бустер
Коментари Харесай

Германия планира трета доза ковид ваксина за възрастните и уязвимите хора

Германия има намерение да предложи от 1 септември използване на бустер доза ваксина против Covid-19 на възрастни хора и уязвими лица, съгласно план на Министерството на здравеопазването. Проектът на текста предлага също по този начин и имунизация на деца и юноши на възраст от 12 до 17 години, предава Агенция Франс Прес.

Министърът на опазването на здравето Йенс Шпан и здравните министри на шестнадесетте немски провинции се събраха през днешния ден за завършване на този проект, формиран от чиновници на немското Министерство на здравеопазването, по време на среща през днешния ден.

Мобилните екипи за имунизация ще бъдат пращани в домовете за възрастни хора, снабдени с бустерни дози на Pfizer / BioNTech или Moderna, без значение от типа на имунизацията, която са преди този момент са получили лицата.

Документът цитира скорошни изследвания, сочещи, че имунитетът, предлаган от имунизациите, понижава с течение на времето, излагайки уязвимите хора още веднъж на риск.

В плана се показва още, че забавянето на имунизацията в Германия е тревожно, защото сега едвам 52% от германците са изцяло имунизирани.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР