Германецът Линус Щрасер спечели слалома за Световната купа в Кицбюел

...
Германецът Линус Щрасер спечели слалома за Световната купа в Кицбюел
Коментари Харесай

Линус Щрасер ликува в слалома за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Кицбюел

Германецът Линус Щрасер завоюва слалома за Световната купа в Кицбюел и означи най-големия успех в кариерата си досега.

От четвъртото място след първия манш, Щрасер съумя да скочи до върха с най-хубаво време във финалния манш. Зад изненадващия победител останалите места на подиума заеха Кристофер Якобсен от Швеция (+0,14 секунди) и Даниел Юл (Швейцария/+0,20).

Якобсен водеше след първия манш с 0.05 стотни пред Юл и с 0.23 пред Мануел Фелер (Австрия). Но отличното втурване на Щрасер във втория го изстреля на върха, с цел да остане първи и след последните трима с общо време 1:40.36 минути. Втори остана Якобсен на 0.14, откакто малко преди навлизането в последния бранш на пистата имаше даже преднина и късмет да остане първи. Трети остана Даниел Юл с закъснение от 0.20 от немския алпиец, за който това е четвърта победа в кариерата и трета в слалом след Загреб 2021 и Шладминг 2022.

Щрасер върна славата на немските скиори-слаломисти, които печелят на пистата Ганслернханг. Преди Щрасер единствено Феликс Нойройтер (2010 и 2014), Армин Битнер (1989) и бащата на Нойройтер - Кристиан (през 1979) са печелили на известното трасе.

" Не знам какво да кажа. Успях, по дяволите! Кой ли го е вярвал ", търсеше думите пред камерата на финала Щрасер.

Фелер, който беше подкрепян много горещо от локалните почитатели, направи разочароващо второ каране и остана отвън почетната стълбичка., само че пък това не му попречи да усили преднината в класирането за дребната Купа в дисциплината. Той има към този момент 395 точки, пред днешния победител Щрасер, който събра 208 и изпревари Атле Ли Макграт (Норвегия).

Размествания в генералното класиране за Световната купа не настъпиха, като остава водач Марко Одермат (Швейцария) с 1156 точки. Втори е Сиприен Саразен с 660, а трети е Марко Шварц (Австрия) с 464.

Българското присъединяване завърши още в първия манш, когато . Това е второ следващо съревнование, в което Попов не приключва. На твърдата и извънредно хлъзгава писта неуспехите бяха постоянно събитие и в тях с изключение на Попов, попадна и Атле Макграт. Същото се отнасяше и за Михаел Мат, Зимон Мауербергер и Клреман Ноел.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР